Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Тренер Војводине Милан Раставац оптимиста је пред гостовање екипи Новог Пазара.

Фудбалери „старе даме“ гостују у петак од 17 часова на „CaizCoin“ и имају прилику да прекину низ слабијих резултата.

– Идемо у Нови Пазар са идејом да повратимо резултатски успех у односу на претходни неуспех. Нови Пазар је у добром моменту, имају јасну и директну игру и потребно је доста знања и енергије и храбрости да им се супротставимо на прави начин. Имамо неке проблеме који нам искачу током ове сезоне, а оно што ради за нас, то је време, јер мислим да ћемо из недеље у недељу бити све бољи. И да ћемо имати више времена за ове играче који треба да ухвате свој прави ритам. Нови Пазар захтева много дуела и агресивности и треба поставити паметну контра игру, и зато је на нама да им онемогућимо да из тих дугих лопти дођу до опасне зоне. С друге стране, морамо да их натерамо да се чешће бране са већим бројем играча, у том случају ћемо ослабити њихове офанзивне карактеристике. У Новом Пазару играчи који изводе тај стил су они који баш одговарају тој идеји. Радујемо се што ће публика у Новом Пазару имати прилику да ужива у утакмици, јер је свима наша лепше да играмо ред навијачима. И ми се на домаћим утакмицама трудимо да натерамо да дође што више навијача, тако да и нас радује да што више буде навијача на стадиону – рекао је Раставац.

Он се сложио да тренер Пазараца Владимир Гаћиновић има много искуства и да познаје српски фудбал, али да то не мора нужно да буде пресудни фактор.

– Нови Пазар није екипа која се много прилагођава и они се више држе те своје идеје. И ми смо више окренути ка својој игри. Наравно да искуство које има Влада Гаћиновић може да помогне, и да мени могу да се десе да неке ствари пропустим, јер нисам неко време био ту. Али, све то може да се компензује на терену бољим сегментом игре мојих играча – истакао је Раставац.

Он је истакао да су на располагању сви играчи и најавио је одређене промене у саставу.

– Биће сигурно одређених промена. Ми улазимо у ритам утакмица у кратком периоду, и много тога ће зависити и од физичког стања наших играча, али и противника против кога играмо. На располагању имамо све играче, Јеличић се враћа после одрађене суспензије, тако да немамо кадровских проблема – открио је Раставац.

Тренер Воше анализирао је и пад у игри протеклих недеља што је утицало на резултате.

– Мислим да су то два фактора – распоред и чињеница да у неком тренутку екипа мора да падне. Није могуће током целог првенства играти у најбољој форми. Наш проблем је што је та форма дошла на нивое који су испод дозовољеног и то морамо што пре да решимо и да поправимо. Некада играмо против ривала који такође има своје проблеме, а ми смо сви у најбољој форми, а некада је то обрнуто, да наш противник има све играче на располагању и оне најважније у форми, а да ми имамо проблема са повредама или суспензијом или неким падом због кризе резултата. Збир свих тих осцилација доноси различите резултате и ја сам сигуран да ми нисмо лошија екипа од ТСЦ-а и да би у неком другом тренутку резултат био другачији. Зато морамо да будемо стрпљиви, вреднији и паметнији у свему што радимо, да нађемо свој пут и да га одржавамо на оном нивоу који је потребан да побеђујемо у низу – закључио је Раставац.