Раставац: За напредак потребно још више оваквих утакмица

Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА: ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2

Тренер Војводине Милан Раставац честитао је Црвеној звезди на победи у заосталом мечу петог кола Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Он је такође истакао да је задовољан игром своје екипе и да је „стара дама“ заслужила да постигне макар један погодак, који би променио све.

– Честитам Црвеној звезди на победи. Мислим да смо ми показали свима да имамо идеју и пре и током ове утакмице, да се на један прави фудбалски начин супротставимо Црвеној звезди. Верујем и да су играчи показали да имају и снаге и воље и знања да се носе са јаким ривалом. Жао ми је што нисмо успели да постигнемо гол, јер тај гол можда недостајао да подигне ту нашу енергију и донесе додатне добре ствари на утакмици. Генерално, мислим да смо одиграли добру утакмицу и да треба што пре да се окренемо наредној против Напретка у Крушевцу – рекао је Раставац.

Тренер Војводине сматра да су овакве утакмице као што је вечерашња неопходне за развој тимова и играча и за целокупни развој српског фудбала.

– Овакве утакмице нису само потребне, већ неопходне за развој фудбала и игре. Не можемо развијати играче и игру, ако са друге стране немамо ту брану и нешто што нас тера да будемо бољи. Развој самих играча унутар таквих мечева је много већи и бржи. И последњи важан аспект је што се на тај начин сви припремамо за оно чему сви тежимо, а то су европске утакмице. И за крај, овакве утакмице доносе и велику количину новца који улази у српски фудбал – истакао је Раставац.

Он се сложио да је његов тим у првом полувремену показао превише респекта према свом ривалу.

– Истина је да су првих 45 минута протекли у томе да ми отприлике чекамо да видимо колико Звезда може и хоће у том моменту. Тај период смо прегурали и о томе смо причали на полувремену и одлучили да будемо офанзивнији и да видимо шта можемо ми да добијемо из овог меча. Створили смо одмах прву прилику и жао ми је што је нисмо реализовали, али то је био след догађаја унутар утакмице – закључио је Милан Раставац.

У наредном колу Војводина гостује Напретку у Крушевцу, а тај меч на програму је у понедељак од 20 часова.

Поделите са другима!

Go to Top