Време читања: 2 минута

ДЕБИТАНТ ИЗ НОВОГ САДА СА РАДНИКОМ ЗА БЕГ ИЗ ОПАСНЕ ЗОНЕ

После два ремија у првенству, екипа Младост ГАТ савладала је, у Купу Србије, београдски Вождовац резултатом – 2:0. Следи нови лигашки меч са сурдуличким Радником, који је једини испод тима са Новог насеља на табели Моцарт Бет Супер лиге.

У претходном двобоју, тренутно, два најслабије рангирана тима, под вођством Бранка Жигића, Бистричани су славили на премијери – 1:2. Тада је на супарничкој клупи седео Александар Линта, претходник Љубомира Ристовског.

За Новосађане овај меч значи бити или не бити. У случају да савладају госте из Сурдулице, фудбалери Младости ГАТ направили би значајан искорак ка мирној луци. Исто се размишљало и пред дуеле са Колубаром и Младости из Лучана, али су тада промашени једанаестерци и губитак предности одвратили ,,гатовце” од три бода. Међутим, стигла је нова шанса која не би смела да се пропусти. Конкуренти нису одмакли и плен са овог дуела био би стимуланс за битке са Војводином, Вождовцем… Сада се чини да би пропуштено требало да дође на наплату. Инјекција самопоуздања убризгана је у правом тренутку, проласком у наредну фазу најмасовнијег такмичења.

– На свака три дана је утакмица, али ми смо професионалци и за то се морамо припремати. Играмо са Радником који има добру екипу, налази се на последњем месту, али то је сплет околности. Мислим да ни ми ни они не заслужујемо тренутни пласман, с обзиром да оба тима поседују квалитетне играче. Променили су тренера и самим тим ће нам се супротставити са неком новом енергијом. Биће тешко, изједначено. Момци су добро тренирали, самопоуздање им се подигло после победе над Вождовцем. Даћемо све за бодове, што би нам било важно пред финиш полусезоне. Сваки дан изгледамо све боље и надам се да ће овом уложеном раду и труду доћи награда – истакао је тренер Љубомир Ристовски.

Танасијевић, штопер рођен 1997. године и бивши члан Чукаричког, италијанског Кјева и Рада са Бањице, доласком новог-старог шефа усталио се у стартних 11, у пару са искусним Владимиром Ковачевићем. Истиче снагу ривала након преузимања поседа.

– Радник је чврста и организована екипа. Неће пуно ризиковати и покушаће из те друге лопте да нам задају проблеме. Ићи ћемо на победу. Позивам навијаче да нас подрже – каже дефанзивац Страхиња Танасијевић.

Меч између домаће Младости ГАТ и гостујућег Радника игра се у понедељак у 16 часова на стадиону ,,Карађорђе”.

У продаји су карте за западну трибину, а цена једне износи 400 динара.

ФОТО: Младост ГАТ