Чумић, Малбашић и маестрални Царевић за победу Воше у Крушевцу!

Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су у Крушевцу екипу Напретка резултатом 2:0 у 16. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Чумић у 19. и Малбашић у 61. минуту, али треба истаћи и да је Царевић одбранио пенал Матићу при резултату 0:1.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Напредак: Петрић, Керкез, Пантић, Вукајловић, Бастајић, Мићин, Матић, Болха, Крстић, Путинчанин, Јовановић.

Војводина: Царевић – Бјековић, Витас, Јеличић, Ђорђевић – Топић (од 63. Милетић), Милосављевић (од 28. Буснић) – Чумић (од 83. Зукић), У. Николић, Малбашић (од 63. Симић) – Н. Николић.

Домаћи су имали прву шансу на мечу у четвртом минуту, после акције по десној страни и повратне лопте, Мићин је шутирао са 10 метара преко пречке, а потом је припретио и Матић после прекида, главом је гађао проед гола.  Воша је први пут припретила у осмом минуту, након брзе акције по десној страни, Бјековић је вратио повратну, али Урош Николић није успео боље да захвати лопту па је шутирао преко гола.

Воша је повела  у 19. минуту голом Николе Чумића, који је искористио лошу реакцију одбране Напретка и прихватио пас Николића, те искоса са 15 метара погодио даљи угао за 1:0!

Само два минута касније, Витас је закаснио са испуцавањем лопте, у шеснаестерцу је оборио Бастајића и направио пенал. Одговорност је преузео Матић, али је Царевић маестрално одбранио његов ударац, као и покушај Путинчанина који је налетео на одбијену лопту!

Само што је кренула у напад, Војводина је умало дошла до другог гола, Чумић је опет побегао по левој страни, али је овај пут гађао поред стативе, из сличне ситуације из које је погодио три минута раније.

До одласка на одмор, Напредак је имао још две опасне ситуације пред голом, у 28. минуту је Крстић гађао поред гола из слободњака, а 10 минута касније је главом такође поред стативе шутирао Крстић.

У самом финишу првог полувремена, домаћи су умало изједначили из једне неочекиване ситуације када је Буснић погодио Бјековића, од кога се лопта одбила и погодила стативу.

Почетак другог дела игре није био толико узбудљив, Напредак је покушавао да напада, Војводина се одлично бранила и чекала праву шансу да угрози гол ривала.

У 61. минуту, гости су и дочекали такву прилику, пошто је Војводина повела 2:0 голом Филипа Малбашића. После одузете лопте на 40 метара, Урош Николић је одлично проиграо Малбашића, који је изашао сам пред голмана Петрића и погодио мрежу за 2:0!

Тај погодак је додатно улио самопоуздање Војводини, а тренер Милан Раставац је додатно освежио тим увођењем Вељка Симића и Владимира Милетића уместо Малбашића и Топића.  У 81. минуту Напредак је остао са играчем мање пошто је Ђековић као последњи играч одбране оборио управо Вељка Симића, који је искористио своју свежину и брзину да стигне до лопте пре свог чувара.

Војводина је до краја сачувала предност и после четири меча без победе освојила три бода, па је сада шеста на табели са 26 бодова.

Поделите са другима!

Go to Top