Време читања: 2 минута

МАРКО ТРКУЉА, ГОЛМАН ХАЈДУКА (ДИВОШ), ПРЕД ДЕРБИ СА СЛОГОМ ИЗ ЕРДЕВИКА

У Дивошу је све спремно за комшијски дерби са Слогом из Ердевика. Биће то истовремено двобој водећих екипа на војвођанском ”Југу”, јер Хајдук са 27 бодова предводи караван, док Ердевичани дишу за врат, са дистанцом од три корака. Очекује се фудбалски празник, пред пуним трибинама, и бескомпромисна борба за превагу на терену сређеном под конац.

-Свесни смо да бисмо победом направили, можда и одлучујући корак ка јесењим ловорикама, али нећемо дозволити да улог меча представља претешко бреме и да нас поремети на путу до циља. Са комшијама смо, последњих година, играли занимљиве, често и резултатски неизвесне утакмице. Немам дилему да ће навијачи имати прилику да уживају, поготово што ће снагу одмерити две екипе, које су највише показале у досадашњем делу трке – каже Марко Тркуља (32), искусни голман Хајдука.

Одбрана лидера је без премца, а мрежа је нетакнута 988 минута. Сјајни чувар мреже је несавладан из игре, па офанзивци ривала из претходних рунди треба да ставе прст на чело. Једино га је надмудрио Елмир Асани, нападач новосадске Славије, голом из пенала, на јесењој премијери.

-Лични учинак је заслуга целе екипе. Не бих себе стављао изнад колектива, али свакако прија поглед на бројке. Не каже се узалуд да одбрана почиње од најистуренијег играча у формацији. Функционишемо у систему, где свако зна шта му је задатак и даје максимум да га успешно реализује. Имамо доста искусних првотимаца, чак и са суперлигашким искуством. Лепо ми је у Дивошу, овде сам већ другу сезону и волео бих да је украсим пласманом међу српсколигаше.

Чувар мреже лидера има додатни мотив, пошто му мало недостаје да досегне троцифрен број минута, током којих је био нерешива загонетка противничким нападачима. Поникао је у Црвеној звезди, потом био у Синђелићу и Вождовцу, уз кратку епизоду на Филипинима. На обронке Фрушке горе, стигао је из Радничког (Пирот).

-По организацији и инфраструктури, Хајдук је превазишао ранг такмичења. Летос смо се добро појачали и у првенство ушли са великим амбицијама. Сви против нас играју изнад могућности, јер желе да постану први тим, који нам је нанео пораз. За сада одолевамо искушењима, па смо самопоуздање довели до максимума. Ердевичани играју одлично, биће потребно пуно енергије да бисмо испунили очекивања навијача и учврстили лидерску позицију – рекао је Марко Тркуља, голман Хајдука.

М. Менићанин