Време читања: 3 минута

ТЕМЕРИНЦИ У ФИНАЛУ КУПА ФСГ НОВИ САД ПОБЕДИЛИ СРПСКОЛИГАША КАБЕЛ И ПОТВРДИЛИ ОДЛИЧНУ ФОРМУ

После пенал – рулета, ТСК је елиминисао српсколигаша Кабел и освојио пехар у Купу ФСГ Нови Сад, истовремено улазницу за такмичење у Купу ФС Војводине. У регуларном делу, Темеринци су два пута били у вођству, али Новосађани су минут пре краја успели да се врате на колосек – 2:2. Драган Војводић, голман црвено-белих, одбранио је ударце Драгомира Вукобратовића и Дарка Грујића, искупивши се за кикс у 15. минуту, када му је лопта прошла кроз руке, а гости поклон претворили у изједначење.

-Вучем повреду већ неко време, али ни много јачи разлог ме не би спречио да будем у служби тима, када се бори за пехар, а нема поправног испита. На време смо постигли водећег гол, па се догодио пад концентрације и после корнера лопта ми је прошла кроз руке. Штопер гостију је лако погодио празну мрежу. Имали смо три добре прилике при резултату 2:1 и уместо да отклонимо дилеме промашајима смо ривала оставили у игри – каже Драган Војводић.

Пресудиле су његове сјајне реакције у уводне две серије пенала, уз аплаузе са трибина.

-Чекао сам обојицу извођача до последњег тренутка. Вукобратовић је шутирао по земљи у моју десну страну, док је Грујић циљао полувисоко. Остварили смо леп успех, али и пуно се енергетски и психолошки потрошили. Не смемо дозволити да се то одрази на учинак у трци за бодове, где нас очекује гостовање Црвеној звезди и борба за очување лидерске позиције – рекао је Драган Војводић.

Лидер генерације, чија имена ће имати посебно место у клупском алманаху, капитен Јово Пуповац, уписао је гол и асистенцију Вукашину Татићу, поневши епитет јунака финала.

-Разлика у рангу такмичења није била приметна. Одиграли смо храбро и одважно, показавши жељу да меч усмеримо у позитивном правцу. Можда је могло и без пенал-рулета, с обзиром на наше три одличне шансе током другог полувремена, али овако је успех слађи, јер је остварен кроз игру нерава. Окрећемо се првенству, преостала су четири кола до краја и незгодан распоред, уз циљ да останемо лидери – јасан је Јово Пуповац.

Недавно је тренер Михајло Козомора изјавио да би освајање првог места у Првој новосадској лиги и пехара у Купу ФСГ Нови Сад представљало пример сезоне из снова. Половина посла је успешно реализована, па навијачи све гласније причају и о повратку међу војвођанске лигаше.

-Поносан сам на играче. Лавовски су се борили против дојучерашњег прволигаша. Мало сам био бесан, због гола, који смо наивно добили за 2:2, али свестан сам да је тешко сачувати концентрацију током свих 90 минута у мечу са великим улогом. Очекујем да ово буде подстрек за битке у првенству, где нас очекује још пуно изазова – рекао је Михајло Козомора, тренер Темеринаца.

М. Менићанин

ЛАЗИЋ: КАРАКТЕР ПОБЕДНИКА

Никола Лазић, председник клуба, по завршетку финала, добио је низ похвала за беспрекорну организацију меча, уз честитке за освајање пехара:

-Финале је одиграно у лепом амбијенту. Упркос чињеници да је био радни дан, скоро 500 гледалаца, уживало је у представи. Тим је показао карактер победника, па смо после дуже времена донели пехар у витрине.

 

СЕКРЕТАР ПРКОСИ ГОДИНАМА

Драгољуб Ђорђевић, секретар клуба, иако гази 84. годину, не пропушта ниједну утакмицу и води рачуна о администрацији:

-Одавно нисмо имали бољу хемију у тиму. Атмосфера је сјајна и то се види по резултатима на оба фронта. Срце ми је пуно после освајања Купа, а време је и да се пласирамо на војвођански ”Југ”.