Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

У 17. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у суботу у 20 часова дочекују екипу Младости ГАТ на „Карађорђу“.

Тим поводом, у основној школи „Коста Трифковић“ у Новом Саду, Воша је данас одржала конференцију за новинаре пред овај меч, на којој су се представницима медија, али и ученицима обратили шеф стручног штаба „старе даме“ Милан Раставац и капитен Стефан Ђорђевић.

– Пред нама је једна утакмица у којој имамо обавезу да се покажемо као апсолутно доминантан тим. Неће нам то бити лако, али постоје сви предуслови да покажемо своје право лице. Верујем да ћемо уз подршку великог броја наших навијача и успети у нашој намери и да ћемо уписати још једну значајну победу – рекао је тренер Милан Раставац.

У првом сусрету на почетку сезоне, Војводина је победила Младост резултатом 4:0, али Раставац очекује потпуно другачију утакмицу.

– Мислим да ће ово бити другачија утакмице од оне прве, и због играча који су наступали у првој, али и због аспеката игре у нашем првом дуелу. Младост је у бољој форми него на почетку сезоне, а са друге стране и ми желимо да поновимо наше позитивне ствари из претходне. Темпо утакмице зависиће од тога колико ми будемо стварали шансе за гол. Надам се да ћемо успети на време да отворимо утакмицу и да ће ићи оним током који нама одговара – рекао је Раставац.

Он је потврдио да има одређених кадровских проблема у екипи и да још увек не зна на које ће све играче моћи да рачуна.

– Током ове недеље имали смо одређених проблема са стомачним вирусом. Неки су већ прележали вирус, неки данас нису тренирали, али сигуран сам да ће они који буду на располагању показати да на њих можемо да рачунамо – нагласио је Раставац.

На питање о томе да ли сада има јаснију слику о стартних 11, него на почетку сезоне, Раставац је одговорио да су ротације биле неопходне у једном делу сезоне.

– Могу да кажем да смо у сличној ситуацији, са различитим проблемима на почетку и на крају ове полусезоне. У почетку смо тражили тих 11 који ће заједно најбоље да функционишу, а други део полусезоне, због згуснутог распореда, показао нам је да су одређене ротације неопходне. Јасно је било да нећемо гледати увек истих стартних 11, али смо ближи идеји којих су то најбољих 11 на терену – закључио је Милан Раставац.

Капитен Стефан Ђорђевић истакао је да је екипа  изашла из резултатске кризе и да је победа пред домаћим навијачима императив.

– Неће нам бити лако, али играмо пред нашим навијачима и зато смо позитивни пред овај меч. Преостале су нам још три првенствене утакмице, ми знамо који је наш циљ и идемо ка његовом остварењу. Најважније је да смо изашли из резултатске кризе, победили смо у Крушевцу, и сада имамо обавезу да пред нашим навијачима вежемо још један тријумф, као и у наредним мечевима до паузе. Искористио бих ову прилику да позовем наше навијаче да попуне трибине, ове године су већ показали да су наш 12. играч – истакао је капитен Стефан Ђорђевић.

Улазнице за овај меч ће се продавати по ценама од 400 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини „Карађорђа“. Благајне ће бити отворене на дан меча, два сата пре почетка утакмице.

Улаз на источну трибину биће бесплатан за све који дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).