Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победили су екипу Младости ГАТ резултатом 2:0 у 17. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Никола Чумић у 20. и Урош Кабић у 80. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић, Витас (од 46. Траоре), Јеличић, Ђорђевић – Буснић, Милетић (од 74. Зукић) – Чумић (од 74. Кабић), Симић (од 90. Топић), Барај – Малбашић (од 46. У. Николић).

Младост ГАТ: Милојевић, Миловановић, Ковачевић, Поповић (од 65. Бабић), Димитров (од 65. Арсић), Катанић (од 65. Марушић), Денић (од 82. Секулић), Мандић, Станковић, Радуловић (од 82. Радоман), Максимовић.

Воша је имала прву шансу у седмом минуту, Лазаревић га је проиграо на десном боку, Симић је искоса из тешке позиције боцнуо лопту, али је она завршила неколико центиметара поред стативе.

У 20. минуту Никола Чумић је постигао еврогол за вођство Војводине. Он је примио лопту на 30 метара од гола, наместио се и послао је под пречку за 1:0.

Три минута касније Воша је имала прилику да дуплира вођство, после брзе контре, Малбашић је дао нешто јачи пас Барају на леви бок, али је он успео да центрира Симићу на другу стативу, он је вратио повратну поново до Малбашића, али је офанзивац домаће екипе био непрецизан.

До одласка на одмор није било већих прилика, ни промене резултата, па је Војводина на паузу отишла са вођством резултатом 1:0.

Тренер Војводине Милан Раставац на полувремену је направио двоструку измену, пошто су Мамаду Траоре и Урош Николић заменили Витаса и Малбашића.

Младост је најбољу шансу имала у 48. минуту, после шансе по десној страни и одбитка, Димитров је из прве шутирао са ивице шеснаестерца, али је Царевић одлично интервенисао и сачувао мрежу.

Уследио је нешто мирнији период игре, Воша је спустила темпо игре и није имала озбиљнијих прилика, док је гостујући тренер Љубомир Ристовски троструком изменом у 65. минуту покушао да промени игру своје екипе. Управо је један од резерврних играча, Арсић, у 71. минуту одлично центрирао из прекида, Мандић је постигао погодак, али је он поништен због недозвољене позиције.

Воша је у 76. минуту имала први ударац у наставку, Барај је ушао у средину са левог бока, а његов покушај са 20 метара је изблокиран и лопта је завршила и корнеру. Два минута касније, Зукић, који је заменио Милетића, покушао је да лобује голмана са ивице шеснаестерца, лопта је завршила замало изнад пречке.

У 80. минуту Војводина је дуплирала предност, Симић је са десног бока правовремено проиграо Кабића који је у пуном трку примио лопту и потом прецизно шутирао у сам горњи леви угао, од стативе, за 2:0.

У надокнади времена Лазаревић је искоса са десне стране гађао први угао, али је статива сачувала гол гостију. Воша је до краја сачувала предност и тако везала други узастопни тријумф, те сада са 29 бодова заузима пету позицију на табели.