Време читања: 2 минута

СЛОВЕН ИЗ РУМЕ СЕ ВИСОКО КОТИРА МЕЂУ ВОЈВОЂАНСКИМ ЛИГАШИМА

Слаб старт Словена из Руме многи су окарактерисали као епизоду на војвођанском ”Југу”, али доласком Зорана Грујића на клупу промениле су се ствари и одмах кренуле да се одвијају у жељеном правцу, па 270 минута пре краја јесење полусезоне пулени искусног стручњака заузимају високо, треће место на табели.

– Реалност је таква да смо прва три кола изгубили. У преосталих девет рунди освојили смо 23 бода. Тај салдо добија на тежини, јер ми који смо сваки дан ту, од првог јула, знамо колико се радило и да је претходни период плод искључиво рада и подлоге, која је постојала од момента мог доласка и осталих момака који су летос појачали Словен. Простије речено, могло је и боље, међутим мирно стојимо на земљи, јер све оно што смо заслужили радом и оно чему тежимо, доћи ће јер нам припада – каже водећи стрелац лиге и један од најбољих играча на ”Југу”, Стефан Цвијић.

Иако му у опису посла није постизање голова, офанзивни везиста предводи листу стрелаца са осам рецки. Тресао је противничке мреже са разних делова терена и када би све натенане прегледали, просто не бисмо могли да одлучимо који је лепши.

– Драго ми је да сам поново почео да играм константније. Задовољан сам учинком. Још од првог јула код Милана Маслића, па и сад код шефа Зорана Грујића трудим се да на сваком тренингу дам свој максимум и заједно са пар старијих играча будем пример млађима. Захвалио бих се управи клуба и тренерима, у лично име и у име осталих играча, јер је задовољство бити део овог спортског колектива – каже Цвијић, бивши играч ОФК Бечеја 1918, Радничког из Сремске Митровице, Хајдука (Дивош)…

Пре зимске паузе Румљани ће се одмерити са Радничким, у Шиду наредног викенда, потом ће дочекати, у дербију кола, ердевичку Слогу и за крај ривал ће бити Доњи Срем 2015. Са ове дистанце делује да пласман на српсколигашку сцену није далеко…

– Домети Словена се огледају у људима који овде вредно раде и труде се да нама фудбалерима направе амбијент да се осећамо као битан део целог система. Средина у којој се све мери, само у односу на оно како тренирају, тако да је моје мишљење да ГФК Словен и може и припада лиги изнад, без обзира ко ће сутра ту да буде – поручио је Стефан Цвијић.