Време читања: 3 минута

ДИВОШАНИ ТРИ КОРАКА ИСПРЕД КОМШИЈА ИЗ ЕРДЕВИКА, МРЕЖА ЛИДЕРА МИРУЈЕ 1078 МИНУТА

Три кола пре спуштања јесење завесе на војвођанском ”Југу”, фудбалери Хајдука (Дивош), као једини тим без пораза, имају три бода више од другопласираних комшија из Ердевика. Њихов недавни међусобни окршај, бројне гледаоце, ускратио је за голове, али је потврдио да оба тима имају покриће тренутног пласмана.
Мрежа иза леђа Марка Тркуље, голмана Дивошана, нетакнута је 1078 минута, при чему једини гол није добио из игре, већ захваљујући прецизности са пенала, Елмира Асанија, нападача новосадске Славије. Било је то још у 2. минуту јесење премијере, а од тада бедем лидера одолева свим атацима ривала. Дивошани до краја етапе, гостују у Пећинцима и Темерину, а дочекују Ветерник.
Слога из Ердевика је већ седам узастопних сезона у овом рангу такмичења. Постала је синоним одличне организације и квалитетног играчког кадра, па одлични резултати нису изненађење. После меча са Пазовчанима, тим тренера Владимира Шпоње, очекују два захтевна испита, са Словеном и Слободом, као својеврсни тест зрелости у борби за ловорике.
Три стартна пораза, нису избацила из колосека фудбалере Словена. Кормило је преузео искусни тренер Зоран Грујић, па је чета из Борковачке долине без пораза већ девет кола. Румљани су, предвођени некадашњим интернационалцем Браном Илићем, освежење лиге и потврду овог епитета тражиће кроз двобоје са Радничким (Ш), Слогом (Е) и Доњим Сремом 2015.
Индекс је припреме почео десет дана уочи старта првенства, а у трку је ушао са само једном пријатељском утакмицом. Ненад Рајић је у току ове седмице поднео оставку, али је у улози тренера, харизматичним дириговањем са клупе, уз одличне игре офанзивног везисте Страхиње Илића, допринео пласману међу водећим квартетом. ”Студенти” су једини са максималним учинком у улози домаћина, јер су уписали свих шест победа, иако ривале не дочекују на свом Ђачком игралишту, већ на Клиси.
Пре пораза у Доњем Товарнику, фудбалери Железничара из Инђије, нанизали су шест мечева без пораза. Поседују капацитет да сваком буду камен спотицања и несумњиво је да ће јесењи део сезоне окончати у врху табеле, вероватно међу водећом петорком.
После лидера, најбољу одбрану има Јединство. Дејан Вулетић, тренер тима из Руменке, претходно је био у Индексу и одлично познаје ранг такмичења. Тешко гостовање у Инђији, долази у тренутку када је самопоуздање, октобарском жетвом бодова, подигнуто на највиши ниво, уз четири узастопна меча без примљеног гола.
Слобода има потенцијал за највиши пласман, али тренутно је на седмој позицији, са идентичним бројем бодова, као темеринска Слога, нарочито незгодна на свом терену, где је поражена само од Железничара.
У завршних 270 минута, фудбалери Ветерника, улазе са добром бодовном залихом, док Дунав кубури са реализацијом и чак пет мечева је окончао идентичним резултатом – 0:0. Бивши српсколигаш из Старих Бановаца предњачи по броју ремија, уписао их је седам из 12 утакмица.
Доњи Срем 2015 је прошлу сезону окончао као трећепласирани, а тренутно је осам корака далеко од ове позиције. Више се очекивало и од Радничког (НП), некадашњи прволигаш је негативан низ од четири пораза прекинуо минималцем у двобоју са имењаком из Шида.
Јарачанима предстоје на два узастопна меча на Ливадици, означили су их као прекретницу јесени, иако свесни да ће морати да уложе пуно енергије против комшија, Славије и Индекса.
Шајкаш 1908 није исти тим без голгетера Стевана Веселиновића, јунака летошњег баража, отуд и само шест постигнутих голова, уз две победе.
Суочени са бројним кадровским проблемима, од којих је највећи повреда голгетера Душана Крајновића, фудбалери Радничког из Шида, још чекају на првенац. Три бода, освојили су кроз ремије на свом терену, са Младости, Железничарем и Хајдуком.
М. Менићанин

ЦВИЈИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Водећи на листи стрелаца је Стефан Цвијић (Словен), са 8 погодака. Прати га Стеван Веселиновић (Железничар), стрелац седам голова. По шест рецки, уписали су Елмир Асани (Славија) и Борисав Живковић (Слога, Ердевик).

ФОТО: Воларевић (Слога Ердевик) на мечу против Ветерника