Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине ремизирали су у гостима са екипом Спартака резултатом 1:1 у 18. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Стрелац јединог гола за Вошу био је Чумић у 74. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Спартак: Манојловић, Шимура (од 88. Тошески), Богићевић, Ђурасовић (од 84. Станић), Срећковић (од 74. Тодороски), Хрстић (од 85. Обрадовић), Бијеловић, Бахеванос, Виторовић, Танасанин, Тумбасевић.

Војводина: Царевић – Бјековић, Витас, Јеличић (од 85. Барај), Ђорђевић – Милетић (од 64. Зукић), Буснић – У. Николић, Чумић, Малбашић (од 85. Симић) – Н. Николић.

Није било много правих прилика ни узбуђења, а прву шансу имао је Спартак, Срећковић је шутирао искоса са леве стране, Царевић је добро интервенисао и сачувао гол. Воша је узвратила недовољно опасним ударцем Немање Николића, који је шутирао директно у голмана Манојловића.

Воша је најбољу шансу имала у 36. минуту, Чумић је побегао по десном боку, ушао у шеснаестерац и гађао даљи угао, али је лопта прошла поред стативе. У 43. минуту Воша је извела опасну акцију, Малбашић је центрирао са десне стране, Николић је спустио лопту на петерац, али је интервенисала одбрана Спартака.

У надокнади првог дела Чумић је имао још једну добру прилику, Урош Николић је извео слободан ударац са десног бока, Вошин офанзивац је гађао први угао, Манојловић је поново био на месту.

Тек што је почело друго полувреме, у 50. минуту, Спартак је повео голом Срећковића. Хрстић је прошао по десном боку и вратио повратну у петерац, а Срећковић послао лопту кроз ноге Царевићу за 1:0.

Воша је одмах узвратила, у наредном нападу, Бјековић се убацио из другог плана и шутирао из тешке позиције, Манојловић је одбранио, а потом је Немања Николић изблокиран. У 52. минуту и Чумић је побегао одбрани Спартака, али је сјајни Манојловић интервенисао испред њега у последњем тренутку.

У 55. минуту Воша је за кратко време имала трећу шансу, Урош Николић је центрирао из прекида, његов презимењак Немања је главом гађао поред гола.

Воша је наставила да притиска ривала, а у 64. минуту Милан Раставац је одлучио да уведе Зукића уместо Милетића и крене у још већу офанзиву. У 73. минуту Урош Николић је одлично гађао из слободњака, Манојловић је опет одлично интервенисао и избио лопту у корнер, после ког је Воша изједначила. Поново је Урош Николић центрирао, Чумић је пратио центаршут на другој стативи и главом погодио за 1:1.

Наставиле су да се ређају шансе пред голом Спартака, поново су комбиновали Николићи, Немања је вратио повратну за Уроша који је са 15 метара шутирао замало поред стативе.

У надокнади времена центиметри су делили Вошу од преокрета, Зукић се наместио и са 18 метара гађао леви угао, али је статива сачувала домаћи тим, а то је уједно била и последња шанса на мечу.