Војводина се пласирала у четвртфинале Купа Србије иако је Младост ГАТ водила до 86. минута

Време читања: 3 минута

КУП СРБИЈЕ – 1/8 Ф

Фудбалери Војводине пласирали су се у четвртфинале Купа Србије пошто су вечерас победили екипу Младост ГАТ резултатом 2:1.

Стрелци за Вошу били су Симић у 86. и Немања Николић у 90. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић – Лазаревић, Витас, Траоре (од 66. У. Николић), Антонијевић – Милосављевић (од 54. Зукић), Топић – Барај, Симић (од 90. Буснић), Чумић (од 54. Н. Николић) – Малбашић (од 66. Вукчевић).

Младост ГАТ: Кнежевић, Јочић, Маричић (од 71. Денић), Поповић, Арсић (од 71. Арсић), Радоман (од 52. Радуловић), Бабић (од 71. Марушић), Мијић, Секулић, Млађовић, Станковић (од 71. Илић).

Војводина је имала прву шансу на мечу, после контре у осмом минуту, Барај је проиграо Малбашића који је изашао сам на голмана Кнежевића, који је прочитао његову намеру у покушају лоба.

Младост ГАТ је први пут ушла у шеснаестерац Војводине у 14. минуту и добила пенал. Милосављевић је по процени главног судије руком блокирао ударац ка голу Царевића и није имао дилему да покаже на белу тачку. Одговорност је преузео Арсић који је снажним ударцем погодио леви угао голмана Царевића за 0:1.

Након примљеног гола, Воша је поново вратила тежиште игре  на половину ривала и кренула у нову офанвизу, а први наредни покушај имао је Барај, који је у 22. минуту гађао са 18 метара, на месту је био голман Кнежевић.

До одласка на одмор, Воша је имала још неколико добрих прилика. Прво је Чумић у 33. минуту шутирао из слободњака преко гола, а потом је су непрецизни били Симић и Малбашић. У 42. минуту Воша је била најближа голу, Симић је лажњаком сам себи изградио најбољу шансу, из непосредне близине шутирао је директно у голмана Кнежевића.

Воша је наставила да напада и од почетка другог полувремена, а у 54. минуту Милан Раставац је одлучио да освежи офанзивне снаге, па су Немања Николић и Дејан Зукић заменили Чумића и Милосављевића, а како то није донело бољитак, у 66. су ушли и Урош Николић и Вукчевић уместо Траореа и Малбашића, што је значило тоталну офанзиву домаће екипе.

У наредних неколико минута, Воша је имала две стопостотне прилике. Прво се Симић убацио из другог плана и вратио повратну за Вукчевића, који је изблокиран, на одбијену је налетео Зукић, његов ударац је одбранио поново сјајни голман Кнежевић. Два минута касније Немања Николић је прихватио лопту на неколико метара, и још једном је интервенисао голман Кнежевић.

У 86. минуту, Воша је успела да изједначи, Зукић је одлично проиграо Симића петом, а овај левом ногом од стативе савладао до тада несавладивог Кнежевића за 1:1!

У 90. минуту домаћи су преокренули голом Немање Николића! Његов презимењак Урош је оштро шутирао из слободњака са 20 метара, Кнежевић је одбио право на ногу Николићу који је погодио за 2:1 и одвео Војводину у четвртфинале Купа Србије!

2022-11-10T02:08:09+02:0010. 11. 2022.|Вести|

Поделите са другима!

Go to Top