Воша победом затворила полусезону и 2022. годину!

Време читања: 3 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА

Фудбалери Војводине победом су затворили јесењу полусезону и 2022. годину пошто су на „Карађорђу“ савладали Раднички 1923 резултатом 2:1.

У 19. колу Моцар Бет Супер лиге Србије, Воша је повела аутоголом Поњевића у 48. минуту, а потом је у 55. погодак постигао и Вељко Симић.

Екипе су наступиле и следећим саставима:

Војводина: Царевић – Бјековић, Витас, Јеличић (од 28. Зукић), Ђорђевић – Топић, Буснић – У. Николић (од 90. Кабић), Симић (од 90. Вукчевић), Чумић (од 72. Барај) – Н. Николић (од 72. Малбашић).

Раднички 1912: Лековић, Влајковић, Поњевић, Томић (од 65. Стоиљковић), Крајишник (од 90. Миличић), Шимић (од 38. Евандро), Чоловић, Ивановић, Видовић, Цветиновић, Видосављевић (од 65. Брновић).

У осмом минуту дошло је до спорне ситуације, Чумића је оборио голман Лековић, судија је првобитно показао на белу тачку, а онда је на сигнал из ВАР собе проверио своју одлуку. Након прегледаног снимка утврдио је да је голман Радничког 1923 први стигао до лопте и променио своју одлуку.

Пет минута касније, Раднички је био близу вођства. После центаршута са десног бока, Шимићев покушај главом одбранио је Царевић, потом је лопта дошла до Томића који је шутирао преко гола.

У 23. минуту, Игор Јеличић доживео је повреду рамена руке због чега му је указана лекарска помоћ, а пет минута касније Милан Раставац је одлучио да уместо њега уведе Дејана Зукића, а Мирко Топић је остао на позицији штопера.

Воша је најозбиљније припретила на истеку 36. минута, Чумић је пробио по левом боку, пронашао је Немању Николића који је гађао главом, али је погодио

У 42. минуту Воша је била још ближе голу, после центаршута са десног крила, Симић је такође гађао главом, а голман Лековић је умало испустио лопту у своју мрежу, али је исправио своју грешку и резултат  је остао непромењен.

Наставила  је Воша да притиска и ствара шансе, у 44. минуту поново је Чумић показао да је расположен вечерас, унео је лопту у средину са левог бока и са неких 20 метара шутирао поред стативе.

Воша није могла да замисли лепши старт другог полувремена. У 48. минуту Чумић је поново пробио по левом боку, а Поњевић је неспретном интервенцијом погодио мрежу свог тима за 1:0.

Седам минута касније, након корнера, Буснић је гађао главом, а Вељко Симић се нашао на правом месту и само поставио ногу испред гол линије за велику предност домаће екипе.

Раднички се није предавао, и у 78. минуту дошао је до гола. Стоиљковић, који је нешто раније ушао у игру, центрирао је са левог бока, а Видовић главом послао лопту уз стативу за 2:1.

Воша је само два минута касније имала велику шансу да поново стекне два гола предности. Зукић је маестрално спојио Симића са голом, али је Лековић сачувао Крагујевчане.

Минут касније, на другој страни, нова шанса пред голом Војводине, Крајишник је центирао, а Стоиљковић главом гађао замало поред стативе. Раднички је био све опаснији, у 85. минуту и Евандро се нашао у великој прилици, из окрета је шутирао преко гола, па промене резултата није било.

У финишу Воша је припретила преко Уроша Николића, чији је ударац зауставио голман Лековић, да би потом Ивановић у последњим тренуцима шутирао са 20 метара замало поред гола Војводине, и то  је било све за вечерас.

Поделите са другима!

Go to Top