Голчина Топића и пораз Воше у Араду

Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине изгубили су од румунске УТА-а резултатом 2:1 у пријатељском сусрету у Араду.

Једини погодак за Војводину постигао је Мирко Топић ефектним ударцем са 25 метара, у 82. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

УТА: Јакоб, Абид, Ерико, Бенга, Стеау, Матеи, Бата, Стал, Убинк, Отеле, Кесеру.

Војводина: Тороман (од 77. Пушкић), Лазаревић (од 46. Бјековић), Витас (од 59. Траоре), Топић, Антонијевић, Милосављевић (од 46. Буснић), Зукић (од 77. Поповић), Чумић (од 46. Пауновић), Симић (од 77. Сукачев), Малбашић (од 59. Ковачев), Н. Николић (од 46. Кокановић).

Домаћи тим је први припретио и то у петом минуту када је Бата са дистанце шутирао поред стативе.

Након тога, није било већих узбуђења до 36. минута када је Витас у једном нападу у два наврата био приморан да интервенише на петерцу и тако спречи две чисте шансе за домаћи тим.

Воша је имала један покушај ка голу Арада, преко Чумића, али недовољно опасно за промену резултата.

Тренер Војводине Милан Раставац на полувремену је направио неколико промена у тиму пошто су шансу добили Бјековић, Буснић, Пауновић, Кокановић, а ускоро су ушли и Траоре и Ковачев, да би у финишу шансу добили и млади играчи као што су голман Пушкић, Сукачев и Поповић.

Домаћи тим је био конкретнији и у другом полувремену и у 54. минуту је повео. После акције и повратне лопте са левог бока, Годвин је био на правом месту, погодио је први угао са десетак метара за 1:0.

Војводина је заиграла нешто боље после примљеног поготка, у 58. минуту мрежу је затресао Пауновић после асистенције Зукића, али је помоћни судија сигнализирао недозвољену позицију.

У 61. минуту Траоре је тек што је ушао у игру оборио Годвина у казненом простору, а судија показао на белу тачку. Одговорност је преузео Бата који је шутирао по средини гола за 2:0.

Воша је успела да смањи резултат десетак минута пре краја, пошто је Топић примио лопту искоса на левој страни, унео је у средину и са неких 25 метара од пречке погодио за 2:1 и велики аплауз неколико стотина навијача.

До краја меча није било значајних прилика ни промене резултата, па је УТА славила у пријатељском сусрету.

2022-11-20T22:27:34+02:0020. 11. 2022.|Вести|

Поделите са другима!

Go to Top