Време читања: 2 минута

Два дана пред први меч на Првенству света, утакмицу са Бразилом (24. новембар – 20,00), пред бројним представницима медија били су Филип Ђуричић и Немања Гудељ.

„Пораз Аргентине од Саудијске Арабије? Па видите, та утакмица је показала колико је фудбал лепа игра, да су увек могућа су изненађења. Све то нам говори да против Бразила  треба да играмо храбро па шта буде биће. Искрено, сви једва чекамо да изађемо на терен, сви смо сањали један овакав меч са Бразилом. Да ли ће неко играти минут, тридесет или цео меч, важно је да свако да свој максимум. Ово првенство је сан сваког играча, круна каријере за нас који смо овде. Имамо веру у себе, све поштујемо, али гледамо себе. Циљ нам је изборимо пласман у осмину финала и идемо меч по меч. Први је Бразил. Знамо шта желимо, знамо колико можемо“ рекао је Филип Ђуричић.

Није тајна да је Бразил за многе фаворит број 1 на шампионату у Катару. И они не крију да за њих Првенство света у Катару почиње од осмине финала…

„То је њихово право да размишљају на такав начин. Ми идемо од меча до меча, размишљамо само о нама, а нама је циљ да прођемо групу. Имамо веру у себе, имамо одличну атмосферу, гледамо себе и знамо шта желимо – рекао је Гудељ који је играо 2014. против Бразила, пред СП у њиховој земљи. – Сви смо спремни и једва чекамо да почне меч. Моји најбчижи кад су мењ испратили, пожелели су да се видимо што касније, а то значи да останемо што дуже у Катару.

Целу конференцију за медије можете погледати на јутјуб каналу Фудбалског савеза Србије.