Време читања: 2 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА ЛИДЕР ПРВЕ НОВОСАДСКЕ ЛИГЕ, МРЕЖА НЕТАКНУТА НА СЕДАМ МЕЧЕВА

Мало је недостајало да ТСК јесењу етапу трке у Првој новосадској лиги приведе крају без пораза, али у претпоследњем колу Темеринцима се догодио слаб дан, па је најближи пратилац Фрушкогорски партизан то искористио (4:1), учинивши занимљивом борбу за пласман на војвођански ”Југ”. Црвено-бели су освојили 38 бодова, уз гол-разлику 45:13, а навијачи све више верују да се може поновити сезона 2003/2004, када су се њихови љубимци пласирали међу војвођанске лигаше.
-Без притиска око пласмана у виши ранг, ушли смо у трку, а постепено су се проширили видици, јер је екипа играла одлично. Претходних сезона, нисмо имали среће кроз бараж, сада се отворио пут да сами кројимо судбину, пошто ривале гледамо са врха. Биће теже у пролећном делу, нисмо усамљени у амбицијама – каже Никола Лазић, председник клуба.
Летос је из корена промењен тим, ангажована су десеторица играча, са акцентом на кадар из темеринске општине. Победа у финалу Купа ФСГ Новог Сада са српсколигашем Кабелом, после пенал-рулета, потврдила је покриће за висок лет.
-Пуно је разлога за задовољство, када се анализира јесењи учинак на два фронта, али тек смо прешли пола пута. Стабилни смо на свим нивоима, покушаћемо да направимо искорак, уз три појачања. Четири бода предности у односу на најближег пратиоца ће нас држати будним – поручио је Никола Лазић.
Сјајна атмосфера у свлачионици, прелила се на терен. Играчи се нису међусобно посматрали као конкуренција, већ су изгарали попут војника на истом задатку.
-Резултати су огледало рада у минулом периоду. Није се десило да на тренингу буде мање од 20 играча. Седам мечева смо окончали без примљеног гола, али изазови на два фронта су потрошили доста енергије, па је пауза дошла у прави час. Пораз у Буковцу је заслужен, нисмо били на нивоу дербија – каже тренер Михајло Козомора.
Ако све буде протекло по плану и у истом ритму, од наредне сезоне би Слога и ТСК могли љубитељима фудбала да, после више од деценију и по, приреде темерински дерби са бодовним улогом.
-Не осећамо притисак, нити дозвољавамо да нам буде камен спотицања. И даље желимо да уживамо у фудбалу, а уколико нас такав приступ одведе у виши ранг задовољство ће да буде потпуно. Утисак је да смо сазрели за резултатски подвиг – рекао је Михајло Козомора.
М. Менићанин

ПАВЛОВ 15 У МЕТУ

Стеван Павлов (15 голова) дуго је био водећи стрелац лиге, али уочи завршних 90 минута јесењег дела епитет је препустио Владимиру Девићу (Фрушкогорски партизан), стрелцу 16 погодака. Асистенцијама се истакао капитен Јово Пуповац, уз шест голова. Следе Предраг Ђурђевић (5), Вукашин Татић (4), Милош Ергарац и Благоје Стјепановић, са по три рецке.