Време читања: 2 минута

СП У КАТАРУ 2022

ГРУПА Г

Камерун – Србија 3:3 (1:2)

У другом колу групне фазе Првенства света у Катару, репрезентација Србије играла је нерешено – 3:3 (1:2) са Камеруном. У мечу који је обиловао преокретима и изненађењима, постигнуто је шест голова, а у последњем трећем колу, Орлове очекује меч са Швајцарском.

СТРЕЛЦИ: 1:0 Кастелето 29, 1:1 Павловић 45+1, 1:2 С.Милинковић – Савић 45+3, 1:3 А. Митровић 53, 2:3 Абубакар 63, 3:3 Чупо – Мотинг 66. Стадион: Ал Џануб. Судија: М.А.Хасан (УАЕ)

КАМЕРУН: Епаси, Фаи, Кастелето, Нколу, Толо, Хонгла (55. Абубакар), Енгиса (81. Оум Кве), Кунде (67. Ондоуа), Мбемо (81. Нкуду), Чупо-Мотинг, Токо Екамби (67. Басого). Селектор Сонг.

СРБИЈА: В. Милинковић – Савић, Миленковић, Вељковић (78. Бабић), Павловић (56. С.Митровић), Живковић (78. Радоњић), Максимовић, Лукић, Костић (90+2. Ђуричић), Тадић, А. Митровић, С. Милинковић – Савић (78. Грујић). Селектор Драган Стојковић.

Своју ћуд фудбал је најбоље показао у првом полувремену, када смо до првог гола гледали један тим, бољи, креативнији, опаснији, а радовао се у том 29. минуту – Камерун. Орлови су до тада већ могли да имају плус два или три гола, али статива, после сјајне роле Александра Митровића, и недостатак среће, утицали су да нам ова игра приреди ону мрачнију страну. Практично без шута на гол Вање Милинковић – Савића, после корнера који су добили стицајем (не)срећних околности, Камерун је дошао у вођство.

Није тај гол пореметио Тадића и другове, напротив. Задржали су фокус, показали да су сви елементи у овој игри на њиховој страни. Знање, моћ, креативност, тактичка и техничка спремност. Утисак је био да је само питање тренутка када ће Епаси по лоту у мрежу. И уследио је нокаут. У надокнади првог дела игре. Прво је Павловић после сјајно изведеног прекида Тадића, феноменално реаговао и главом донео правду. Само два минута касније, Сергеј Милинковић – Савић је фантастично гађао и погодио доњи десни угао гола Камеруна и донео велику радост нашим навијачима. Чекали смо и дочекали правду.

Наставак је донео поново много узбуђења. Играо се 53. минут када смо видели једну од лепших акција на Мундијалу у којој су учествовали Александар Митровић, Костић, Тадић, Живковић, а онда као на малом фудбалу, акцију је завршио Митрогол. И када се чинило да имао бодове у џепу, уследио је пад концентрације и Камерун је брзо анулирао минус од два гола. Оба пута на ивици офсајда, али ВАР је показао да је све било регуларно. До краја меча било је прилика на обе стране, али резултат је остао непромењен.