Време читања: 3 минута

ДЕБИТАНТА НА СУПЕРЛИГАШКОЈ ПОЗОРНИЦИ ПРЕДВОДИЛА ТРИ ТРЕНЕРА: ЖИГИЋ, ЛИНТА И ПОВРАТНИК РИСТОВСКИ

У битке са најбољим српским клубовима, Младост ГАТ је повео Бранко Жигић. Дириговао је само четири кола. Уз историјску победу у Сурдулици, уписао је реми са Вождовцем и поразе од Војводине и Чукаричког, после ког је сарадња са њим окончана. Наследио га је Александар Линта. Прошле сезоне стратег Вождовца, негативан низ од пет узастопних неуспеха фудбалери Младости ГАТ под његовим вођством прекинули су у дуелу са Радничким из Ниша. Прва победа на ,,Карађорђу” извојевана је против суботичког Спартака – 1:0 у 11. колу. Раднички 1923 дотукао је Новосађане у Крагујевцу, после чега су челници одлучили да озваниче растанак са Линтом и за главнокомандујућег именују искусног тренера Љубомира Ристовског, који је екипу и увео у елитни ранг. Суперлигаш са Новог насеља високо је поражен од актуелног шампиона Звезде, док су у двобојима са Колубаром у Лазаревцу и имењаком из Лучана у Новом Саду, остали без плена, што по свему приказаном нису смели да дозволе. По бод на оба меча била су мало, имајући у виду промашене пенале и колосалне прилике који нису преточени у поготке. Ако им је срећа окренула леђа у тим, али и неким претходним окршајима, пре свега на оном са Партизаном, када је Милојевић капитулирао у петом минуту судијске надокнаде, онда се може рећи да је правда делимично задовољена, пошто је Марушић у 90+3. погодио за тријумф против Радника. Други пут Младост ГАТ је поразила Војводина, а на следећем мечу, када су пулени тренера Ристовског укрстили копља са Вождовцем и ,,змајеви” су се осладили на ,,Карађорђу”. За крај ове тмурне јесени, Чукарички је за шест минута два пута пребацио лопту преко линије и послао Новосађане на паузу са 15. места и 13 освојених бодова.


САМО 1О ПОСТИГНУТИХ ГОЛОВА

Новосадска Младост ГАТ има најнеефикаснији напад у лиги, постигла је само десет погодака. Четири је дело Звездиног офанзивца на позајмици – Андрије Радуловића, Максимовић и Миросављев, који је у смирај летњег прелазног рока напустио клуб и појачао прволигаша Железничар, дали су два, а Димитров и Марушић по један. У три рунде Бистричани су сачували гол, а примили су их 32.


МИЛОЈЕВИЋ СВАКИ МИНУТ НА ТЕРЕНУ

Алекса Милојевић био је на терену свих 19 утакмица и није пропустио ни минут. Један наступ мање забележили су штопер Владимир Ковачевић и крилни нападач Никола Поповић, 17 имају Димитров и Радуловић, са 16 предњаче Милијан Илић и Александар Катанић, иза броја 15 стоје презимена Максимовић и Мандић. На терену 14 пута био је Данило Секулић, 12 – Арсић, док је Маричић у дресу Младости ГАТ на терен истрчао једном мање. Миловановић, Бабић, Јочић, Марушић и Миросављев, имају 10 наступа. Једноцифрени су Мијић (9), Станковић и Денић (8), Млађовић (7), Радоман и Танасијевић (5), Видаков и Миладиновић (4), Савковић (3) и Караћ (2).


У КУПУ МИНУТАЖА ЗА СВЕ

Новосадска Младост ГАТ такмичење у Купу Србије завршила је поразом у осмини финала, од Војводине, после драматичне завршнице – 1:2. У претходној рунди савладан је Вождовац – 2:0. Прилику су у најмасовнијем такмичењу, од првог минута, добили играчи са мањом минутажом у лигашким окршајима и показали да на њих може да се рачуна и да шансу заслужују и у мечевима за бодове, што је у финишу јесење етапе и био случај.


Екипи је потребан ремонт, не само због изостанка резултата, горепоменути тренери који су водили тим, користили су 27 играча, с обзиром на све нису имали много поверења у њих. Минутажа је варирала већини летошњих аквизиција, с тим у вези челници су преузели адекватне кораке и већ у наредним данима се може наслутити растанак са неколицином. Упоредо се ради на ангажовању проверених фудбалера који ће покушати да неком новом енергијом допринесу бољитку и очувању статуса на пролеће.


У зависности од активности у овом прелазном року и од играчког кадра који ће бити доступан шефу Ристовском за битке на пролеће, када за то буде време, прокоментарисаћемо учињено, до тада остаје нам само да верујемо и надамо се да ће Младост ГАТ освојити много више бодова у другој полусезони и обезбедити опстанак у Моцарт Бет Супер лиги.