Време читања: 2 минута

ЖИГИЋЕВИХ ОСАМ ПОБЕДА, РФК НОВИ САД 1921 НА БОД ОД БАРАЖА

Жуто-плави са Детелинаре слабо су стартовали, па након четири уводне рунде налазили су се на самом дну са једним освојеним бодом. После меча у Вршцу дошло је до споразумног раскида сарадње са тренером Александром Радуновићем, а кормило је поверено Бранку Жигићу, чији долазак се сматра пуним поготком. Млади стратег предводио је тим на 15 прволигашких мечева, остваривши завидан учинак, осам победа, три ремија и четири пораза, за озбиљан помак на табели. Пре његовог доласка популарни ,,канаринци” били су у зони испадања, а сада када је спуштена завеса на јесени део полусезоне, смештени су уз раме водећима.


ПО ПЕТ МЕЧЕВА НА ГАТ АРЕНИ И У ЧЕЛАРЕВУ

Нови Сад је пре почетка такмичарске 2022/23 најавио да ће утакмице, као домаћин, због радова на Детелинари, играти на стадиону Младости ГАТ, али после петог домаћинства дошло је до неочекиване промене па је уследила селидба у Челарево. На ГАТ арени, као и на стадиону ЧСК-а, одиграли су по пет мечева, међутим знатно успешнији били су у Челареву (4 победе и реми), док су на Новом насељу укњижили седам бодова (2 победе, реми и 2 пораза). На девет гостовања забележене су по две победе и две нерешене, уз четири пораза, па је Нови Сад са целокупним збиром на петој позицији са 28 поена.


Жуто-плави су постигли 24 гола, најбољи стрелац екипе је Јован Илић са шест рецки, прати га Вујаклија (5), Кокир је дао три, Милосављев и Живковић по два, а по једном су се уписивали Немања Илић, искусни Јовановић, Каришић, Младеновић, Сердар и Војислав Балабановић. Тренери Радуновић и Жигић користили су 25 играча. Највише наступа имају Јован Илић, Милошевић, Радивојевић и Вујаклија (18). ,

Наставак трке уследиће последњег викенда фебруара месеца, РФК Нови Сад 1921 ће бити гост Трајала у Крушевцу. До доигравања остало је, рачунајући и тај меч, још 11 рунди. Лига је изједначена и нема ”сигурних”, осим тројке са врха, која уколико понови јесења издања не треба да брине за учешће у плеј-офу.

У сваком прелазном року неминовне су промене и очекује се да Нови Сад освежи кадар и покуша да се умеша у трку за прва четири места, што је са ове тачке гледишта и реално достигнуће.

ФОТО: РФК Нови Сад 1921