Време читања: 2 минута

ВОЈВОДИНА СТАЦИОНИРАНА НА ПЕТОМ МЕСТУ МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГЕ

У сезону од које се много очекивало, старији новосадски суперлигаш кренуо је са две победе, против Напретка и Младости ГАТ. Еуфорија је преплавила Нови Сад, висока очекивања пала су у воду после поделе бодова са Спартаком – 0:0, али брејк у Крагујевцу као да је поништио нулу са Суботичанима. Међутим, после три узастопна ремија и дефинитивно је било јасно да Војводини потребно време да поврати сјај који ју је некада красио. Дерби сусрети, односно мечеви са конкурентима за Европу, али и са онима чије амбиције досежу до трофеја били су право мерило и ту је Воша пала на испиту. Чукарички је славио на Бановом брду – 2:1, потом и Партизан, на свом стадиону, прилично убедљиво – 4:1, а онда се и ТСЦ обрадовао подвигом на ”Карађорђу” (1:2). Са Пазарцима је било на равне части – 1:1, док је у заосталом мечу 5. кола Црвена звезда поразила ученике тренера Раставца пред пуним трибинама у Новом Саду. У последња четири јесења двобоја  ,,лале” су узеле 10 бодова и поправиле утисак. Пето место са 33 освојена бода Вошин су учинак у првој полусезони.

Као и Младост ГАТ, Војводина је користила 27 играча, од којих највише наступа имају Вељко Симић, Ђорђевић и Ив Бараје (18), један мање скупили су Царевић, Јеличић, Немања Николић и Топић…


ДВА ПРЕОКРЕТА У КУПУ ЗА ПРОЛАЗ У 1/4 ФИНАЛЕ

РФК Графичар пао је на пенале захваљујући Николи Симићу, који је одбранио три ударца фудбалерима Звездине филијале, а градски супарник Младост ГАТ у лудој завршници, када је прво Вељко Симић анулирао заостатак, а пролаз у четвртфинале обезбедио Немања Николић у последњим тренуцима утакмице. У оба меча ,,стара дама” је јурила минус са полувремена.


НОВАЈЛИЈА ИЗ ОЛИМПИЈАКОСА И СИМИЋ ШЕСТ РЕЦКИ

Чумић и Симић су најефикаснији са по шест голова у суперлигашкој конкуренцији. По три имају Ив Бараје и Немања Николић, два су дело Буснића, Малбашића и Уроша Николића, а једном су мреже тресли Милосављевић и Урош Кабић.


Чињеница да је Воши за излазак у Европу неопходно неколико појачања. Штопер, класичан нападач, али и везиста другачијих карактеристика од оних који су на списку, примарни су у зимском прелазном року… Све је на спортском сектору који ће у договору са стручним штабом формирати листу потенцијалних новајлија.

На отварању пролећне сезоне Новосађани ће гостовати лидеру шампионата Црвеној звезди (4. фебруара).

ФОТО: ФК Војводина