Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ И СА СЕДМОРИЦОМ БОНУСА МЕЂУ СТАРТЕРИМА ТОКОМ ЈЕСЕЊЕ ЕТАПЕ

Са скором од четири победе, четири ремија и седам пораза, уз гол-разлику 19:28, фудбалери Младости из Бачког Јарка, зимују на 12. месту војвођанског ”Југа”. После турбулентног пролећа и опстанка избореног у фото-финишу, навијачи су очекивали мање стреса током јесење етапе, али после подвучене црте не могу бити у потпуности задовољни.
-Са подмлађеним тимом, ушли смо у трку, осцилације су биле неминовне и допринеле су да имамо мање бодова него што смо прижељкивали. На четири меча смо поделили плен, лако је могло да се догоди да их окончамо победама, јер смо били бољи, али недостајало је концентрације у завршници. Пауза је дошла у правом тренутку, неопходно је да направимо додатну селекцију, да бисмо избегли турбуленције у наставку првенства – каже Саво Ковачевић, тренер Младости.
Јарачани су одлично стартовали, победили су Шајкаш 1908 (4:1) и Слогу из Ердевика (2:1), а непоражени се вратили из Шида (0:0). Уследила су четири узастопна пораза, уз краткотрајни узлет у Новој Пазови (2:1), потом пет мечева без победе, упркос добрим играма.
-Највише боле порази на Ливадици, четири пута смо остали без бодова. Недостаје победа из двобоја са Славијом (2:2), када је голман Новосађана чинио чуда. У Шиду и Старим Бановцима смо ремизирали, али били ближи победи од ривала. Недопустиво је да на гостовањима два пута добијемо по пет голова, у Темерину и Инђији. Освојили смо 16 бодова, неопходно је да у пролећном делу избришемо минусе.
Позитивна страна плаво-беле приче је чињеница да је плејада играча рођених 2003. године, попут Бојана Акика, Луке Ратића, Станка Шкавића, Луке Антонића, Стефана Радовановића и најмлађих, 17-годишњаке Стеву Дмичића, Петра Антонића и Огњена Ковачића, добила шансу да покаже да ли има капацитет да представља залог за будућност.
-Клупска оријентација била је да форсирамо младе, уз ослонац неколицине искуснијих. Дешавало се да међу стартерима имамо седморицу бонуса и то је био храбар потез. Опоравили су се Мирко Дринић и Милош Стојаковић, док смо пред крај имали хендикеп да из строја искочи штопер Владимир Остојић. Пласман у мирним водама, остаје примарни циљ, уз чињеницу да су млади богатији за драгоцених шест месеци у сениорској конкуренцији – истакао је Саво Ковачевић.
М. Менићанин

МАРКОВИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

У недостатку класичног центарфора, вођа навале, био је везиста Предраг Марковић, први стрелац тима са 4 гола. Милан Станић је постигао један мање, док су Дејан Митровић, Игор Плавшић и Милош Стојаковић уписали по две рецке.

НАВИЈАЧИ ЗА ДЕСЕТКУ

Јарачани се диче сјајном подршком навијача. За њих кажу да су најватренији и највернији у лиги. Пратили су их у великом броју и на гостовањима, неретко их је било више него присталица домаћег тима.