Време читања: 3 минута

ВОЈВОДИНА ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА ОСВОЈИЛА САМО ДЕВЕТ БОДОВА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”СЕВЕРУ”

Поглавље четврте сезоне на војвођанском ”Северу”, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, отворили су са драстично измењеним тимом у односу на минуло првенство, али ни највећи песимисти нису очекивали резултатски суноврат. Градиштанци су уписали три победе и дванаест пораза, уз гол-разлику 20:43, а само Апатинци имају слабији учинак.

Прошле сезоне, трка је завршена освајањем седме позиције, са тренером Ото Бартом, који је летос отишао другим путем и наставио у Сенти. За наследника је изабран Светозар Совиљ, кога су препоручили добри резултати у Младости (Бачки Петровац). Задржао се краће од планираног, јер је биланс током уводних кола, био испод очекивања. Голом из казненог ударца, са потписом Дарка Тешановића, изборен је минималац против Херцеговца (1:0), док су порази уписани од Младости из Турије (0:2), Радничког 1905 (0:1), Препорода (1:2) и Радничког 1918 (2:3).

У шестом колу, на ужареној клупи, победом је дебитовао Горан Лаличић. Убедљив тријумф над Крилима Крајине (5:1), није утицао да екипа настави по победничком такту, већ је поново завршила на слепом колосеку, поразима у Апатину и Суботици, без постигнутог гола. Дебакл на терену Бачке 1901 (0:7), нарочито је заболео истинске навијаче Војводине. Слаб одзив на тренинзима и недисциплина појединих играча, испливали су још једанпут на површину, кроз пораз од Младости из Бачког Петровца – 3:5. Половином октобра, остварена је победа у Чонопљи (3:2), а на зимски одмор Градиштанци су отишли са пет узастопних пораза, од чега су чак три уписали пред својим навијачима. Одбрана на тим мечевима, као да није постојала, пошто су се стрелци ривала радовали 19 пута. Картони и повреде, узимали су маха, па је у Пригревицу, на мегдан лидеру, отишло само 11 играча.

На мањак квалитета, надовезала се слаба физичка припремљеност. Цех комотном односу према доласцима на тренинге, плаћен је у двобоју са Препородом, када је у завршних десет минута прокоцкано вођство из првог полувремена. У Раткову је до финиша бод био у џепу, али конто се није увећао, а идентичан сценарио просипања бодова током завршнице утакмице, репризиран је са ОФК Врбасом. Војводина је у Сенти имала два гола капитала, али је поражена у 95. минуту, са играчем мање.

Од 81. до 90. минута, голмани су капитулирали чак 11 пута, а да се рачуна само скор из првог полувремена Војводина би имала једанаест бодова више и безбрижније чекала наставак првенства.

Кроз протокол су продефиловала 23 играча, а највише минута на терену је провео капитен Миодраг Пеленгић (1254). Прате га Милош Рајачић (1079), Дарко Тешановић (1047), Милош Божић (987), Давид Савков (985), Александар Проданов (981), Димитрије Илић (904)…

Клуб богате традиције је на прекретници. Шест бодова мање у односу на тимове изнад црвене линије није ненадокнадиво, али су потребна појачања у правом смислу те речи. За већину из постојећег кадра, подручни ранг такмичења је горња граница могућности, па је на њихова места неопходно довести играче јачег калибра, спремне да тренирају и да сваки меч пролећне етапе одиграју као бараж. У противном, повратак у Суботичку подручну лигу, биће неминован.

М. Менићанин

ДЕВЕТОРИЦА СТРЕЛАЦА

У листу стрелаца уписала су се деветорица. Миодраг Пеленгић и Милош Божић, били су прецизни по четири пута, а Давид Савков је режирао три гола. Највише асистенција (4), имао је Пеленгић, а једну мање Стефан Киш.

44 ЖУТА И ДВА ЦРВЕНА КАРТОНА

Судије су играчима Војводине изрекле 44 јавне опомене. Шест жутих картона, добио је Давид Савков, по један мање Миодраг Пеленгић и Димитрије Илић. Поцрвенели су Милутин Свилар и Саво Тубић.

СТОЈАНОВИЋ ПРЕДСЕДНИК

Оставке председника Горана Кудрића и секретара Радомира Раковића, биле су иницијална каписла за одржавање Скупштине клуба. Поверење као нови председник добио је Стојан Стојановић и пред њим је пуно изазова.