Време читања: 3 минута

ХАЈДУК ИЗ ДИВОША ЈЕСЕЊИ ПРВАК ВОЈВОЂАНСКОГ ”ЈУГА” БЕЗ ПРИМЉЕНОГ ГОЛА У УЛОЗИ ГОСТА

Није први пут да, током шестогодишње одисеје на војвођанском ”Југу”, фудбалери Хајдука из Дивоша, буду јесењи прваци. То им је успело и у сезони 2020/2021, али бројке из актуелне трке за бодовима су импресивније. Дивошани су уписали десет победа и пет ремија, уз гол-разлику 26:2, а једини су без примљеног гола у улози госта.

Стојан Кљајић и Недељко Антонић, одрасли су заједно и у Хајдуку, према коме негују јаке емоције, налазе се на истом задатку. За њих двојицу, руководеће функције су ствар формалности, јер потпомогнути подршком уског круга пажљиво бираних сарадника, енергију посвећују борби за историјски подвиг – пласман у Српску лигу ”Војводина”.

-Ово је шеста сезона међу војвођанским лигашима и посвећени смо борби за освајање првог места. Пола пута смо успешно прешли, преостаје пролећна етапа, уједно и тежа, пошто ће ривали играти са додатним мотивом, у жељи да нам нанесу први пораз. Нисмо усамљени у амбицијама, имамо три бода више од првог пратиоца Словена, а четири од трећепласираних комшија из Ердевика – каже Недељко Антонић, председник Хајдука.

Свих пет ремија, са Радничким (НП), Железничарем, Радничким (Ш), Слогом (Е) и темеринском Слогом, обележени су идентичним резултатом – 0:0.

-Лига са девет бивших српсколигаша је захтевна, па смо летос направили додатну селекцију, ангажовањем неколико играча са интернационалним и суперлигашким искуством, у односу на тим који је претходне две сезоне окончао као четвртопласирани. Заслужено смо на лидерској позицији, остаје жал због ремија са Радничким (НП) на нашем терену и са последњепласираним Шиђанима у гостима – истиче Стојан Кљајић.

Са клупе је дириговао Бојан Вуковић. Прошле сезоне, омладинце је довео до првог места у Другој омладинској лиги Војводине.

-Прихватио сам изазов, свестан великих очекивања, не дозволивши да постављени циљ буде кочница играчима и мени, током настојања да извучемо максимум на свакој утакмици. Тим се пуно енергетски потрошио да би задржао поглед на ривале са врха, а по свим параметрима пласман је заслужен – сматра Бојан Вуковић.

Ако би морао да се издвоји појединац који је обележио јесен, онда је то несумњиво голман Марко Тркуља. Био је несавладан 1248 минута, а од два добијена гола, један је пао из казненог ударца.

-Моја друга сезона у Хајдуку протиче у знаку сјајних бројки. Трасирати пут до лидерске позиције, а потом је чувати кроз континуитет одличних резултата није лак задатак. Окупљени смо око истог циља, српсколигашка сцена попут магнета вуче напред. Немамо велику бодовну предност наспрам ривала, то ће нас и држати будним у наставку сезоне – нагласио је Марко Тркуља, који је поникао у Црвеној звезди, потом био у Синђелићу и Вождовцу, уз кратку епизоду на Филипинима. На обронке Фрушке горе, стигао је из Радничког (Пирот).

М. Менићанин

ГАЛИЋ И СИМИЋ ПРВИ СТРЕЛЦИ

Младен Галић и Александар Симић, прошле сезоне, били су прваци са РФК Новим Садом 1921. Исти сценарио покушавају да напишу у Хајдуку, где су се издвојили као најбољи стрелци, режиравши по пет голова.

ИСКУСНИ ДЕФАНЗИВЦИ

Небојша Скопљак (35) се, као новајлија, одлично уклопио у одбрамбени бедем. Током каријере, наступао је за Пролетер, ТСЦ, Кечкемет, Морнар, Грбаљ, Тимок, ОФК Београд, Нови Пазар… Најискуснији првотимац Данило Николић (39), играо је и штопера и левог бека, сходно нагомиланом искуству из Пролетера, ОФК Београда, Бродарца, Вождовца, Бежаније и Земуна, уз епизоде у Израелу, Албанији и Турској.