Време читања: 2 минута

58. ДНЕВНИКОВ ТУРНИР

У прелепом амбијенту Дединог салаша на свечаности поводом 58. Дневниковог турнира у малом фудбалу уз присуство бројних људи из света фудбала, бивших репрезентативаца, тренера, футсал играча, били су и представници спонзора и многи др.

Веселин Вилотијевић (са слике), директор турнира, испред компаније М тим спорт, која је успела да врати стати сјај турниру обратио се присутнима:

– Прошле смо године високо поставили организационе стандарде. Издање које је пред нама представљаће изазов да надмашимо прошлогодишњи ниво. Уз подршку генералног спонзора компаније Меркур X тип,  фонд награда из претходне године увећали смо за 50 посто, тако да он сада износи милион и по динара.

Генерални директор Меркур Х тип, компаније главномг спонзора турнира, Бранко Кокир изразио је задовољство што се сарадња наставља:

– Увек се трудимо да помогнемо и подржимо квалитетне спортске манифестације, што је свакако и Дневников турнир. Бићемо ту и ове године. Одушевљени смо како је то изгледало претходни пут у малој сали Спенса. Једва чекамо да почне, видимо се на турниру.

На самом крају реч је узео и директор листа Дневник, Душан Влаовић и у свом излагању истакао задовољство што се поново турнир нестрпљиво ишчекује, уз похвале организатору.


КУЋА ЛЕГЕНДИ ДНЕВНИКОВОГ ТУРНИРА

Прошле године у ово време, за славне учеснике деценијама дуге традиције Дневниковог турнира проглашени су: Бојан Вуковић, Ненад Агбаба, Милан Ракоњац, Александар Димитров и Габор Ковач. Пред 58. коцкицу у мозаику награде су добили: Манојло Мане Радиновић, Миодраг Петрика, породица Рашиован, дуги низ година успешно су је представљали отац Сима, синови Секула и Аурелије. Први пут, постхумно место у кући Дневникових легенди добио је Ибра Муратовић, плакету је преузео наследник Владимир.


УНУК ТОЗЕ ВЕСЕЛИНОВИЋА ИЗВОДИ ПОЧЕТНИ УДАРАЦ

Легендарни фудбалер Војводине, Тодор Тоза Веселиновић заједно са Лазаром Васићем, бившим голманом новосадске ,,старе даме” и у тадашње време уредником спортске редакције Дневника, почетком 60-тих година минулог века основали су турнир у малом фудбалу, а у ту част први ударац на 58. Дневниковом такмичењу извешће Тозин унук Вукашин Кнежевић.


Миодраг Петрика и Душан Влаовић

Владимир Муратовић и Бранко Кокир

Аурелије Рашиован и Веселин Вилотијевић