Време читања: 3 минута

ФС ВОЈВОДИНЕ ОДРЖАО СЕДНИЦУ ИЗВРШНОГ ОДБОРА И ОРГАНИЗОВАО ТРАДИЦИОНАЛНИ НОВОГОДИШЊИ КОКТЕЛ УЗ ПРИЗНАЊА ЗА НАЈБОЉИ КЛУБ И ПОЈЕДИНЦЕ

Календарски крај године је период, када се подвлачи црта и сумирају утисци, па је у светлу наведене чињенице у Фудбалском савезу Војводине било радно, јер је одржана седница Извршног одбора, али и свечано, пошто је уприличен традиционални Новогодишњи коктел.

На дневном реду седнице ИО ФСВ, било је десет тачака, а председавао је Драган Симовић. Једногласно су усвојени извештаји такмичарских, дисциплинских и судијских органа за јесењи део сезоне у лигама под окриљем савеза, односно за Српску лигу ”Војводина”, три групе Војвођанске лиге, Омладинску, Кадетску и Пионирску лигу, Другу лигу Србије за жене – група ”Север” и Футсал лигу Војводине. Једногласно је усвојена одлуке о именовању бројних комисија ФСВ за мандатни период до 2026. године,

Истакнуто је да ће у наредном периоду бити покренута иницијатива, уз одржавање јавних расправа, око промене система такмичења, као једног од видова борбе за регуларност.

Позитивно су оцењене информације о активностима судијске организације, са акцентом на недавно одржани Камп перспективних судија у Бечеју, као и активности тренерске организације, кроз бројне семинаре и трибине, посвећене едукацији тренерског кадра.

Било је речи и о раду поратала ФСВ инфо, који је за кратко време постао незаобилазан сегмент у информисању јавности о дешавањима у клубовима, пру чему, за разлику од званичног сајта савеза, није билтенског карактера.

Са великом дозом задовољства, на седници, анализирани су резултати развојних пројеката које ФСВ спроводи са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, уз једногласан закључак да се и у наредној години настави несмањеним интензитетом по том питању.

Чланови извршног одбора, једногласно су донели одлуку о најуспешнијим појединцима и клубу у години на измаку. Прволигаш Раднички из Сремске Митровице, футсал клуб ”Летећи Холанђанин” (Врбас), везиста Мирко Топић (Војводина), тренер Жарко Лазетић (ТСЦ), спортски радник Зоран Наунковић (Железничар, Панчево) и судија Данило Николић из Ловћенца, оствареним резултатима, заслужили су епитет најбољих.

Новогодишњи коктел, протекао је у свечарској атмосфери, уз присуство око 150 званица. Међу бројним гостима, били су Бранислав Недимовић, испред награђеног клуба Раднички (СМ), Томислав Караџић, почасни председник ФС Србије, Небојша Живановић, председник ФС Региона западне Србије, Марко Здравковић, председник ФС Београда, Зоран Игњатовић, председник ФС Региона источне Србије, Владан Гашић, потпредседник ФС Региона источне Србије, Дејан Филиповић, председник Судијске комисије ФСС, Никола Лазетић, директор млађих селекција ФС Србије, Александар Пивић, директор таккмичења Супер и Прве лиге, Дарко Рамовш, генерални секретар Заједнице клубова Супер и Прве лиге…

Драган Симовић, председник ФС Војводине, заједно са сарадницима, поново је био одличан домаћин и беспрекоран организатор јединствене манифестације.

-Ретко се осврћемо уназад, али потребно је у овом тренутку, бар на кратко, погледати на пређени пут и констатовати да све структуре савеза функционишу без трзавица. Организација финала Купа ФСВ и 20. Меморијалног турнира ”Пера Јоцић”, представљала је својеврсни дипломски рад и потврдила да високо постављену лествицу успевамо да одржимо на жељеном нивоу. Тамо где смо уочили да имамо простора да будемо бољи и активнији, уложићемо додатну енергију – рекао је Драган Симовић, први човек савеза.

Присутне је поздравио и Драгољуб Збиљић, потпредседник ФСВ, нагласивши да му је драго да на једном месту види велики број фудбалских радника са свих меридијана наше земље, чији долазак у Нови Сад симболизује однос поштовања према ФС Војводине.

Сходно одлуци Извршног одбора ФСВ о избору најуспешнијег клуба и најбољих појединаца за 2022. годину, коктел је био идеална прилика да се уруче признања, па је церемонија доделе представљала централни део манифестације.

Дуготрајан аплауз, био је знак да су признања отишла на праве адресе. Војвођанском равницом доминирају позитивне вибрације…

М. Менићанин

ПРОЈЕКАТ ИЗГРАДЊЕ ФУДБАЛСКОГ ЦЕНТРА

Горан Драча, потпредседник ФСВ, презентовао је пројекат изградње спортског центра савеза за који се још тражи погодна локација. Предвиђена су три терена са пратећим инфраструктурним објектима.

ПРОЛЕЋЕ ОД 4. МАРТА

Пролећна етапа на теренима широм војвођанске равнице, почиње 4. марта, а завеса се спушта 13. јуна. Није предвиђено ниједно ванредно коло.