Време читања: 2 минута

МИОДРАГ ПЕЛЕНГИЋ, КАПИТЕН ВОЈВОДИНЕ ИЗ БАЧКОГ ГРАДИШТА, НАЈВИШЕ НА ТЕРЕНУ

Ако би у резултатски суморној јесени фудбалера Војводине из Бачког Градишта морала да се издвоји светла тачка, онда је то капитен Миодраг Пеленгић (24). Не напушта га оптимизам по питању опстанка Градиштанаца на војвођанском ”Северу”, јер тимови изнад црвене линије нису много одмакли.

-Јесењу етапу желимо што пре да заборавимо. Нисмо били ни сенка екипе која је претходних сезона представљала синоним за голове и добре резултате. Три победе на 15 мечева, уз пар нарочито болних пораза, попут оног од Бачке 1901 у Суботици (0:7), треба да послуже као опомена и да више никад не дођемо у овакву ситуацију – каже Миодраг Пеленгић.

Кроз протокол су продефиловала 23 играча, а провео је највише минута на терену (1254).

-Последњих пет кола смо уписали исто толико неуспеха, уз чак 19 примљених голова. Статистика је неумољива и показује да су наши голмани у периоду од 81. до 90. минута капитулирали чак 11 пута. Имали бисмо 11 бодова више да се рачуна само скор из првог полувремена. Морамо боље физички да се припремимо за пролећна искушења.

Паралелно игра мали фудбал за КМФ Тиса из Новог Бечеја, у чијем дресу је из шест утакмица постигао десет голова. У Војводини је од пионирских дана, верност је манифестовао свих минулих година, иако је имао понуда са више страна.

-Нисам научио да се предајем без борбе и верујем да можемо ухватити сламку спаса. Сами себи смо закомпликовали ситуацију, али има простора да исправимо грешке. Уз најављена појачања и озбиљан рад током припремног периода, равноправно ћемо се укључити у борбу за опстанак – јасан је Миодраг Пеленгић, капитен Војводине.

М. Менићанин

ЧЕТИРИ ГОЛА И ЧЕТИРИ АСИСТЕНЦИЈЕ

У листу стрелаца уписала су се деветорица играча Војводине. Миодраг Пеленгић и Милош Божић, били су прецизни по четири пута, а капитен тима је уписао и четири асистенције.

ДЕБИТОВАО СА 16 ГОДИНА

Пеленгић је 2014. године дебитовао за сениорски тим. Поверење му је указао тадашњи тренер Војин Живковић. Најбоље се сналази у везном реду, а има добар осећај и за голове.