Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ НАСТУПАЛИ И СА СЕДМОРИЦОМ БОНУСА, ПО ТРАДИЦИЈИ БЕРИЋЕТНИЈЕ НА ПРОЛЕЋЕ

Са капитенском траком, Милош Ковачевић (25), предводио је фудбалере Младости из Бачког Јарка, током јесењих битака на војвођанском ”Југу”. Скор од од четири победе, четири ремија и седам пораза, уз гол-разлику 19:28, подмлађеном тиму, био је довољан за позиционирање на 12. месту.

-Освојили смо мање бодова него што смо прижељкивали. На четири меча смо поделили плен, лако је могло да се догоди да их окончамо победама, јер смо били бољи, али недостајало је концентрације у завршници. У Шиду и Старим Бановцима смо ремизирали и били ближи победи од ривала. Лига са девет бивших српсколигаша није наивна, циљ је да у наставку првенства што пре теоретски ударимо печат на опстанак – каже Милош Ковачевић.

Јарачани су добро стартовали, победили су Шајкаш 1908 (4:1) и Слогу из Ердевика (2:1), а непоражени се вратили из Шида (0:0). Уследила су четири узастопна пораза, уз краткотрајни узлет у Новој Пазови (2:1), потом пет мечева без победе, упркос добрим играма.

-Највише боле порази на Ливадици, четири пута смо остали без бодова. Недостаје победа из двобоја са Славијом (2:2), када је голман Новосађана чинио чуда. Недопустиво је да на гостовањима два пута добијемо по пет голова, у Темерину и Инђији. Постала је традиција да у пролећном делу освојимо више бодова.

Пред крај јесење етапе, опоравили су се Мирко Дринић и Милош Стојаковић, али је тада из строја искочио штопер Владимир Остојић. Најбољи стрелац је Предраг Марковић, везиста принудно прекомандован на позицију најистуренијег играча.

-Не тражимо алиби у повредама, али ниједан пут нисмо наступили комплетни. Доста младих играча је било у првом плану, дешавало се да меч почну седморица бонуса и то је залог за будућност. Највише је недостајао класични центарфор, кубурили смо на тој позицији, а надам се да ћемо током прелазног рока ангажовати нападача способног да, бројне шансе које стварамо, претвори у голове – поручио је Милош Ковачевић, капитен Младости.

М. Менићанин

МЛАДИ ДОБИЛИ ШАНСУ

Позитивна страна плаво-беле приче је чињеница да је плејада играча рођених 2003. године, попут Бојана Акика, Луке Ратића, Станка Шкавића, Луке Антонића, Стефана Радовановића и најмлађих, 17-годишњаке Стеву Дмичића, Петра Антонића и Огњена Ковачића, добила шансу од тренера Саве Ковачевића.