Време читања: 2 минута

ДУШАН ВОЈВОДИЋ, ГОЛМАН ТЕМЕРИНСКЕ СЛОГЕ, ТОКОМ ЈЕСЕНИ БЕЗ ИЗОСТАНКА

Jeсењу етапу шесте сезоне на војвођанском ”Југу”, фудбалери Слоге из Темерина, окончали су у златној средини. Биланс од седам победа, два ремија и шест пораза, уз гол-разлику 22:18, омогућио је освајање осме позиције и бодовну залиху за миран пролећни део трке.

Душан Војводић, поуздани голман, пре годину и по дана, задужио је црвено-бели дрес. Био је међу најстандарднијим првотимцима, уписавши свих 15 јесењих наступа.

-Најбоља издања, била су против комшијске Младости (5:1) и Доњег Срема 2015 (2:0), подбацили смо у гостима код Славије (1:3) и на домаћем терену са Железничарем (0:2). Нисмо незадовољни бодовним салдом, уз утисак да смо играма заслужили пар степеника бољи пласман. Имали смо доста кадровских проблема, повреда штопера Дамјана Тодоровића, коме су страдали лигаменти у четвртом колу, задала је главобољу стручном штабу, при чему смо током уводних пет мечева добили 21 жути картон, уз три црвена картона – каже Душан Војводић.

У Слогу је дошао из новосадске Црвене звезде, пре тога био је у Борцу (Шајкаш) и ОФК Бечеју 1918. Најбоље јесење издање, презентовао је против Јединства (Руменка), у Ердевику је одбранио пенал…

-Стартовали смо добро, без примљеног гола. После победе у Новој Пазови, освојили смо три бода и у двобоју са одличним Словеном. Пораз у Доњем Товарнику из казненог ударца, био је увертира за три меча без постигнутог гола. Другу половину јесење етапе, обележила су четири тријумфа и реми са лидером Хајдуком. На прсте једне руке, могу да се изброје утакмице, када су све рубрике у протоколу биле попуњене. Упркос свему, стоички смо изнели терет јесењих изазова и нпаравили бодовну залиху за миран наставак трке.

Темеринци су, током завршних 90 минута јесени, надиграли водећи тим у каравану, иако су за меч са Хајдуком на клупи имали само резервног голмана и двојицу играча. Марко Тркуља, чувар мреже Дивошана, најзаслужнији је што је његова екипа избегла први пораз у првенству.

-Недостајала су нам петорица првотимаца, да смо били комплетни, сигуран сам да бисмо победили лидера. Невероватно је шта је одбранио голман Хајдука. Из ситуације, када су штопери играли бекове, а офанзивци се, због кадровских проблема, враћали у дефанзиву, изашли смо задовољни безбедном дистанцом у односу на угрожене клубове и спремни за још боље резултате у наставку првенства – рекао је Душан Војводић, голман Слоге.

М. Менићанин