Време читања: 2 минута

НЕБОЈША СКОПЉАК, ДИРИГЕНТ ОДБРАНЕ ХАЈДУКА (ДИВОШ), ДАО ОГРОМАН ДОПРИНОС ОСВАЈАЊУ ЈЕСЕЊИХ ЛОВОРИКА

Хајдук из Дивоша је јесењи првак војвођанског ”Југа”, а велики терет изнела је одбрамбена линија, при чему се мрежа лидера на гостовањима – није ни затресла. Од два примљена гола, један је пао из казненог ударца и то најбоље осликава доминацију у јакој конкуренцији девет бивших српсколигаша.
Небојша Скопљак (35), као новајлија, одлично се уклопио у тим са српсколигашким амбицијама. Током каријере, наступао је за Пролетер, ТСЦ, Кечкемет, Морнар, Грбаљ, Тимок, ОФК Београд, Нови Пазар…
-После растанка са Пролетером, стигао је позив из Хајдука и у трећем јесењем колу сам се прикључио Дивошанима. Свидела ми се прича, са Стојаном Кљајићем, договор сам постигао буквално за пет минута. Живим у Новом Саду, нисам једини који одавде путује у Дивош, па ми не представља проблем да будем редован на тренинзима – каже Небојша Скопљак.
Бројке су импресивне и потврђују да пласман није плод случајности. Хајдук је једини тим без пораза, уз гол-разлику 26:2, а ово је шеста узастопна сезона у овом рангу такмичења.
-Заслужено смо на челу каравана. Три бода више у односу на Словен, држаће нас будним у наставку трке. Сви смо били у служби тима, жеља је да се пласирамо међу српсколигаше. Сјајна атмосфера из свлачионице, прелила се на терен и верујем да ћемо истрајати на путу до циља. Пред нама је још пуно препрека, али имамо довољно искуства и квалитета да избегнемо све замке.
Дивошани су пет пута ремизирали идентичним резултатом (0:0). Између статива је блистао одлични голман Марко Тркуља, изданак школе Црвене звезде, био је несавладан 1248 минута.
-Каријеру сам изградио кроз доста клубова и могу да повучем паралелу. У Дивошу су прволигашки услови, клуб је организационо превазишао ранг такмичења. Договори се поштују, па су играчи задовољни и пружају максимум. Мени не недостаје мотива да будем на терену, могу без проблема у трку са млађима. Остајем овде сигурно до лета, када очекујем да оверимо прво место.
Одбрамбена линија је нагомилана искуством. Годину дана је млађи од штопера Боже Јевића, а са капитеном Данилом Николићем (39), играо је заједно у ОФК Београду.
-Играч за пример. Јесенас је играо и штопера и левог бека, ништа му није тешко. Млади могу пуно да науче од њега и да усвоје обрасце понашања, засноване на начелима професионализма. Склопили смо одличан тим, зна се ко шта ради у својој зони одговорности и све треба да украсимо српсколигашком визом. Ценимо све ривале, Словен, Слога из Ердевика, Јединство и Железничар, имају одличне тимове, али превасходно верујемо у сопствене могућности и реално процењујемо крајњи домет – рекао је Небојша Скопљак, штопер Хајдука.
М. Менићанин

СА ГАЛИЋЕМ И ЕРАКОМ У ТСЦ

Четири године је био у ТСЦ и не би се толико задржао да му није било лепо у Бачкој Тополи. Тамо је играо са Младеном Галићем и Александром Ераком, садашњим саиграчима у Хајдуку. Током каријере, уписао је 83 званична меча у Супер лиги и 116 наступа на прволигашкој сцени.
-Галић и ја смо исто годиште, старији сам пет месеци. Лепо је када се укрсте путеви са ранијим саиграчима. Са ТСЦ-ом сам ушао у виши ранг, време је да се сценарио понови у Дивошу.