Време читања: 3 минута

ФК ВОЈВОДИНА 

Полазници академије „Илија Пантелић“ Лазар Јовановић и Лазар Перановић потписали су данас професионалне уговоре са Војводином.

И Јовановић и Перановић прошли су све категорије омладинске школе Војводине током протеклих шест година, а председник „старе даме“ Драгољуб Збиљић изразио је задовољство због нових потписа полазника академије „Илија Пантелић“.

– Потпис и Лазара Јовановића и Лазара Перановића је шира и дубља порука из два разлога. Први је да заиста клуб на челу са мном и овим Управним одбором заиста верује у омладинску школу Војводине. Други изузетно важан разлог јесте и да родитељи наше деце у потпуности могу да верују раду тренера у нашој омладнској школи, што управо доказују данашњи потписи. Такође, морам да истакнем да су ова деца доказ и да Војводина неће срљати са појачањима ни у овом прелазном року, да ћемо играче из других клубова и странце доводити само на позицијама где морамо. Наша жеља остаје иста, а то је да ова деца из клуба буду окосница нашег првог тима у наредним годинама. Сада су ту Бјековић, Јеличић, Топић, Зукић, Кабић, а њиховим путем очекујем да пођу и двојица Лазара, као и момци који су у претходном периоду такође потписали професионалне уговоре. Сигуран сам да нам је будућност са њима светла – рекао је председник Војводине Драгољуб Збиљић.

Лазар Јовановић је рођен 2006. године, игра на позицији офанзивног везног, а потписао је уговор на три године.

– Надам се да ћу се што пре афирмисати у првом тиму, да ћу једног дана заиграти у званичном мечу и да ћу постићи погодак. До тада ћу наставити напорно да тренирам и да радим и да чекам своју шансу да остварим тако нешто. Нисам оптерећен тиме што сам син Милана Јовановића, јер када изађем на терен мислим само на лопту и фокусиран сам на игру – рекао је Лазар Јовановић.

Лазар Перановић је рођен 2007. године, игра на позицији крилног нападача и такође је потписао трогодишњи уговор.

– Ово је за мене изузетно велика ствар, са 15 година потписао сам професионални уговор и овај дан ћу заувек памтити. Испред мене је дугачак пут, али ја ћу наставити да тренирам и да радим и да будем спреман када буде тренутак да уђем у први тим. Као дете клуба маштао сам о овом дану, као и дебију за први тим, и надам се да ћу и то остварити – рекао је Перановић.