Време читања: 2 минута

СТЕВАН ПАВЛОВ ЈЕСЕНАС ПОСТИГАО 15 ГОЛОВА ЗА ТЕМЕРИНСКИ ТСК И ДАО ДОПРИНОС ОСВАЈАЊУ ЛОВОРИКА

Са скором од 12 победа, два ремија и поразом, уз гол-разлику 45:13, ТСК је лидер Прве новосадске лиге и најозбиљнији кандидат за пласман на војвођански ”Југ”. Темеринци су доживели јесен из снова, јер су поред доминације у првенству, освојили Куп ФСГ Новог Сада, елиминисавши српсколигаша Кабел, бољим извођењем пенала, па ће на пролеће окушати срећу у Купу ФС Војводине.
-Без притиска смо ушли у сезону и то нам се вратило резултатима за памћење. Како је трка одмицала, стицали смо додатно самопоуздање и прескакали препреке. Једини слаб дан, имали смо у Буковцу, када смо заслужено поражени од најближег пратиоца Фрушкогорског партизана. Играње на два фронта, потрошило је пуно енергије, али када се осврнемо и погледамо остварене резултате, срце нам је пуно. Пласман међу војвођанске лигаше био би круна сезоне и очекујем такав сценарио – каже Стеван Павлов, најбољи стрелац.
Одлични нападач, рођен је 1998. године, а летос је задужио црвено-бели дрес. Са лоптом је почео да се дружи у Милетићу (Мошорин), потом је био у ОФК Југовићу, Динаму (Будисава) Тителу, Фениксу 1995 и Петроварадину, одакле је стигао међу Темеринце и одушевио навијаче са 15 постигнутих голова.
-Најдражи ми је првенац на јесењој премијери, када сам левицом, из окрета, погодио мрежу Фрушкогорца за 1:0. Лепо ми је у Темерину, сви су ме прихватили као да сам овде поникао и то ми представља додатни мотив да пружам максимум на тренинзима и утакмицама. Обећавам голове и у наставку сезоне, али нисам оптерећен епитетом најбољег стрелца лиге, јер је приоритет реализација клупских циљева.
Темеринци одмарају до 30. јануара, када је тренер Михајло Козомора заказао почетак припрема. Нико није затражио исписницу, а у плану је ангажовање петорице новајлија.
-Четири бода више у односу на најближег пратиоца држаће нас будним. Имамо тежак распоред током уводних пет пролећних кола, када гостујемо Фрушкогорцу и Цементу, али желимо да останемо на лидерској позицији, па морамо да будемо на висини задатка и када је тешко. Нисмо усамљени у амбицијама, то даје драж такмичењу. Окршаји са конкурентима неће одлучити борбу за прво место, већ двобоји са тимовима из средине табеле и зоне испадања, способним да сваком буду камен спотицања.
У ситуацији када клубови кубуре са недостатком класичног центарфора, запао је за око многима из вишег ранга такмичења, сходно јесењој голгетерској рапсодији.
-Нисам разматрао понуде других. Овде сам тек шест месеци, људи из клуба су коректни и никад не бих тражио хлеба преко погаче. Желим да заокружимо причу пласманом на војвођански ”Југ”. Друга позиција омогућује бараж са представником Сремске лиге, али амбиције су да се директно пласирамо у виши ранг, с обзиром да клупска искуства са претходна три баража нису позитивна – рекао је Стеван Павлов.
М. Менићанин

БУДУЋИ СТОМАТОЛОГ

Паралелно са фудбалом, посвећен је студијама на Медицинском факултету у Новом Саду, смер стоматологија и ускоро треба да дипломира, јер је завршна година:
-Добра организација је кључ успеха. Нисам желео да престанем са играњем фудбала, али ни да студирам дуже од предвиђеног. У будућности, себе видим као стоматолога у приватној пракси.