Време читања: 3 минута

КАО НОВАЈЛИЈЕ МЕЂУ СРПСКОЛИГАШИМА, ФУДБАЛЕРИ ПОДУНАВЦА ИЗ БЕЛЕГИША, ХИТ JEСЕНИ У ”ВОЈВОДИНИ”, УЗ ШЕСТ ПОБЕДА ИДЕНТИЧНИМ РЕЗУЛТАТОМ

Као новајлија међу српсколигашима, Подунавац из Белегиша, представља хит јесење етапе у ”Војводини”, јер се позиционирао високо, са најбољом одбраном у лиги. Капитулирала је само шест пута, а скор од шест победа, шест ремија и три пораза, омогућио је деобу пете позиције са Борцем (Шајкаш). Белегишани су све победе уписали идентичним резултатом (1:0), а могу да се похвале чињеницом да су се испрсили и пред јесењим прваком Радничким 1912.

-Био је то српсколигашки првенац, изборен у четвртом колу, после ремија у гостима са Кабелом и Тисом, уз пораз од Текстилца на домаћем терену. Од тимова позиционираних испред нас на табели, победили су нас само Оџачани. Бодове смо, осим у двобоју са Сомборцима, освојили у окршајима са Бечејцима и Јединством (СП), док је меч против Борца из Шајкаша окончан ремијем – каже Марко Живковић, тренер Подунавца.

Мрежа је остала нетакнута на десет утакмица. Уместо повређеног голмана Мијата Трифуновића, ослонца тима током прошле сезоне, између статива је од шестог кола био Вук Влајић, нерешива енигма већини противничких екипа.

-Пре почетка трке, амбиције су биле усмерене ка пласману у мирним водама. Потајно сам размишљао о већим крајњим дометима, свестан да смо окупили квалитетне играче и да смо за већину ривала, као новајлије у лиги, потпуна непознаница. Било ми је битно да дисциплина у игри чини звезду водиљу. Посматрано из ове перспективе, присутно је задовољство, јер смо показали да са свима можемо у трку. Криво ми је због пораза од Хајдука 1912 (0:1), да нисмо кикснули у мечу са Куљанима, на зимски одмор бисмо отишли у серији од осам утакмица без пораза.

Од девет постигнутих голова, испод четири, налази се потпис нападача Марка Лабовића (26), који је летос стигао из Радничког (НП). Вук Ранђић је режирао три поготка, док су Срђан Цветковић и Вељко Рогановић по једанпут нациљали мрежу.

-Имамо чврст темељ за пролећне битке. Далеко смо од опасне зоне, али то не значи да ћемо се опустити. Играчи познају моју методологију рада и свесни су очекивања у наставку трке. Желимо да будемо део водеће петорке и када се у јуну буде подвлачила црта. Извесно је да ће екипа претрпети одређене промене, поједини првотимци су изразили жељу да се опробају у другим срединама и руководство им није постављало препреку. Сходно одласцима, направили смо списак жеља, пошто ником у клубу није намера да будемо слабији у односу на јесењи део.

Искусни штопер Драган Сарачевић, са капитенском траком, предводио је саиграче, а каријеру ће наставити ранг ниже, у Железничару (Инђија). Отишли су још: Срђан Цветковић (Златибор), голман Мијат Трифуновић (Раднички, НП), Бошко Гајић (Хајдук, Бешка), Стефан Пауновић (Студентски град). Са друге стране, дрес је задужио везиста Немања Милосављевић (БСК Борча).

-Немамо намеру да гомиламо кадар, попунићемо упражњена места и од 23. јануара бити у погону. Очекујем да новајлије унесу додатну дозу енергије и да са староседеоцима чине хомогену целину. Способни смо да наставимо континуитет добрих резултата. Милосављевић је 1996. годиште, игра на позицији задњег везног, а процена је да ће нам бити од користи такав профил играча. Мој лични став, да причу око прелазног рока треба да завршимо пре почетка припрема, има подршку управе клуба – рекао је Марко Живковић, тренер Подунавца.

М. Менићанин

ПОМОЋНИЦИ ЗА ДЕСЕТКУ

Избор сарадника у стручном штабу је битан сегмент. Свестан наведене чињенице, пажљиво их је уклопио у жељени мозаик. У раду су му помагали Душан Мрачајац, брат Милош Живковић, Александар Ћосо и тренер голмана Иван Ђорђевић:

-Функционисали смо као породица, посвећени смо раду и нема сујете. Клуб је изнад сваког појединца. Од сарадника сам увек имао све информације о наредном ривалу, добра анализа често је доносила превагу.

СЕДАМ ТЕСТОВА

Познат је ред вожње до пролећне премијере са Кабелом. Заказано је седам контролних мечева, а ривали су Борац (Прогар), Дорћол, Железничар (Инђија), Борац (Ш), Јединство из Сурчина, Будућност (Добановци) и Раднички (НП).