Време читања: < 1 минут

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Сегед 2011 – Младост ГАТ 2:0 (1:0)

Белек – Судија: Пјотр Урбан (Пољска). Стрелци: Гајдош из пенала у 30. и Биро у 56. минуту.

СЕГЕД 2011: Такач, Гера, Бероња, Силађи, Тот, Симон, Жакали, Гајдош, Жатмари, Пап, Харуна. Играли су још: Молнар, Родић, Сипош, Фаркаш, Биро, Рач, Кончеј, Буса, Кундрак и Ковар.

МЛАДОСТ ГАТ: Кнежевић, Јанковић, Грабеж, Јочић, Млађовић, Максимовић, Денић, дал Бело, Бабић, Арсић, Видаков. Играли су још: Милојевић, Илић, Танасијевић, Мандић, Бјелош, Савић, Радоман, Милић и Ћосић.

У првој контролној утакмици на двонедељним припремама у Анталији, новосадски суперлигаш Младост ГАТ поражена је од четвртопласираног тима Друге лиге – Мађарске. Сегед 2011, који са клупе предводи српски стручњак Александар Стевановић одолевао је иницијативи ,,гатоваца” у првих 25 минута. Арсић је уздрмао пречку, Грабеж је изблокиран, док је дал Бело гађао преко пречке, из слободњака. Казна је стигла врло брзо, јер је Папа оборио Кнежевић, а сигуран реализатор најстроже казне био је Гајдош – 1:0.

Оба тренера променила су екипе и у другом полувремену Младост ГАТ је покушавала да дође до поготка, али без успеха. Савић је атрактивно пробао маказицама, а Бабић је оклевао пред голом па је мрежа Мађара остала нетакнута. Приземним ударцем са 20-ак метара Бен Биро је поставио коначан исход.

Пулене Љубомира Ристовског очекују још три провере, а прва следећа је наредног четвртка када ће на црту са пољским Сласком.