Време читања: 2 минута

НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ СРПСКЕ ЛИГЕ ”ВОЈВОДИНА” КАРИЈЕРУ НАСТАВЉА У ОФК БЕОГРАДУ

Ненад Кудрић, голгетер ОФК Бечеја 1918, завршио је одисеју у ”Војводини”, али неће променити српсколигашки оквир, јер ће током пролећне етапе бити адут ОФК Београда, на теренима београдске групе трећелигаша, мотивисан жељом ”романтичара” да први прођу кроз циљ. Нападач рођен 1999. године, имао је јесен за памћење, био је ударна игла Бечејаца и са 14 голова изградио епитет најбољег стрелца лиге.
-Освајањем четврте позиције, остварили смо клупске циљеве, с обзиром да смо близу врха. Стадион крај Тисе, био је неосвојива тврђава и одатле смо црпели енергију за висок лет. На домаћем терену смо уписали шест победа и пораз од Првог маја. Нисам ни помишљао да ће меч са Станишићем, у оквиру последњег јесењег кола, када сам постигао два гола, бити опроштајни, али фудбалски путеви су непредвидиви – каже Ненад Кудрић.
У дресу Бечејаца, играо је Пионирску и Кадетску лигу Војводине. Сениорски стаж, почео је да уписује у Војводини из Бачког Градишта, а његов голгетерски потенцијал је брзо дошао до изражаја, па је за три године постигао 88 голова, што је олакшало прескакање три ранга такмичења. После епизоде у Тиси (Адорјан), где због повреде није био у могућности да се представи у пуном сјају, вратио се међу Бечејце и дисао пуним плућима.
-Јесенас сам уживао у фудбалу. Лига није наивна, било је доста захтевних мечева. Можда смо могли да освојимо неколико бодова више, али и овако нема разлога за незадовољство. Без подршке саиграча не би било ни мојих голова и свима сам захвалан на сјајној сарадњи. Оставио сам отворена врата у клубу, никад се не зна, можда се једног дана вратим и поново заиграм крај Тисе.
Имао је понуда са више страна, али одлучио је да настави у ОФК Београду. У среду ће се појавити на првом тренингу и озбиљним радом покушати да се наметне у јакој конкуренцији.
-Биће то за мене ново искуство, не плашим се изазова и спреман сам да пружим максимум на сваком тренингу и утакмици. Тако сам навикао током досадашње каријере, па нећу мењати проверени рецепт. Чуо сам пуно комплимената на рачун Српске лиге ”Београд”, а највише су ме привлуке амбиције клуба и најављена борба за пласман у Прву лигу – истакао је Ненад Кудрић.
Променио је лигу, али не намерава да одступи од голгетерског рецепта, препознатљивог многим голманима у војвођанској равници. Тренутак за искорак био је неминован и ако настави у истом ритму ускоро ће бити део сцене веће од српсколигашке.
М. Менићанин