Време читања: 3 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Фудбалери Војводине ремизирали су са екипом Химкија резултатом 0:0 у трећој контролној утакмици на припремама у Белеку.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Н. Симић, Антонијевић, Траоре, Јеличић, Букинац (од 30. Кокановић), Милетић, Милосављевић, У. Николић, Барај, Малбашић, Вукчевић (од 46. Милошевић). Од 63. минута у игру су ишли: Ђорђевић, Топић, Витас, Лазаревић, Зукић, Буснић, Чумић, Кабић, Вељко Симић и Немања Николић.

Химки: Митрушкин, Гбане, Идову, Антић, Садигов, Руденко, Голубовић, Менентејевић, Главчић, Магомедов, Вокер. Од 63. минута у игру су ишли: Гудиев, Џантијев, Казанцев, Ишик, Дулаеав, Мосијан, Диаконов, Адах, Галкин, Дибиров, Скворцов.

Прво узбуђење видели смо у 11. минуту, Букинац је лепо преварио и прошао свог чувара по левој страни, центрирао на петерац где је био Вукчевић, али је Вошин нападач био непрецизан.

Химки је узвратио после три минута када су Вошини први пут пришли Симићевом голу, из гужве је шутирао Руденко и погодио пречку. Руски тим је имао и наредну шансу, у 24. минуту Магомедов је опробао ударац са ивице шеснаестерца, али је Симић био на месту.

Војводина је у 33. минуту извела брз контра напад, Барај је повукао лопту и одлично проиграо Малбашића између бека и штопера, али је у последњем тренутку излетео голман Митрушкин и сачувао своју мрежу.

До одласка на одмор, Хикми је имао још једну солидну шансу, у 39. минуту Руденко је покушао да савлада Симића, који је зауставио његов ударац.

Химки је имао прву шансу и у другом полувремену, у 47. минуту поново је Руденко био главни актер, али и Симић који је поново био успешнији, а три минута касније исти играч је шутирао далеко поред стативе са десетак метара.

Воша је први покушај у наставку имао у 53. минуту, после Николићевог корнера, Милошевић је гађао главом под пречку, голман Химкија је ухватио лопту. Само минут касније, Воши је пропала најбоља прилика, након украдене лопте, отворио се празан простор испред Химкијевог гола, али је Малбашић дао прејак пас за усамљеног Милошевића који је у пуном трку ишао ка голу.

У 56. минуту Воша је једном нападу имала чак четири ударца, прво је Малбашићев зауставио Митрушкин, у наставку је гађао и Николић, потом Барај, да би на крају Кокановић са дистанце шутирао директно у голмана Химкија.

Након тога, у 63. Милан Раставац је променио комплетну екипу пошто су ушли – Ђорђевић, Топић, Витас, Лазаревић, Зукић, Буснић, Чумић, Кабић, Вељко Симић и Немања Николић.

Воша је наставила да доминира и следећу шансу имао је Чумић, који се правовремено убацио по левој страни, примио лопту и гађао, али директно у голмана Химкија. И три минута касније Воша је одлично напала, Ђорђевић је прошао по левом боку и вратио повратну за Николића, чији је ударац изблокиран у кључном тренутку.

Доминација се исплатила у 75. минуту када је Зукић ушао у шеснаестерац, а Казанцев га оборио са леђа, судија није имао дилему, показао је на белу тачку. Одговорност је преузео Немања Николић, али је резервни голман Химкија прочитао његову намеру и зауставио његов ударац.

И финиш меча припао је Војводини, јер је Чумић имао нови покушај са сличне позиције као и пре неколико минута, овај пут је на још веће муке ставио голмана, али је опет одлично одбранио. У 85. минуту Чумић је започео најлепшу акцију, проиграо је Симића, који је сачекао да се отвори прави тренутак да одложи до Кабића, чији је ударац са 20 метара новом одбраном зауставио Гудиев.

До краја није било промене резултата, па данас није било победника, те је тако Војводина уписала први реми на припремама у Белеку. У наредној утакмици Воша ће се у недељу састати са Локомотивом из Софије.