Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ ПОМЕРИЛИ ПОЧЕТАК ПРИПРЕМА И ТРАЖЕ НОВОГ ТРЕНЕРА

Саво Ковачевић није више тренер Младости из Бачког Јарка, наставиће као помоћник Бранка Жигића у стручном штабу прволигаша РФК Нови Сад 1921. Опција да се отисне на Детелинару, појавила се у незгодном тренутку, неколико дана пред планирани почетак припрема Јарачана, па је старт померен, док руководство не реши питање наследника на клупи.

-Као у животу, тако и у фудбалу, поједине ситуације се догоде, када се најмање надамо. Ливадица је моја друга кућа, овде сам завршио играчку каријеру и отворио тренерско поглавље. После девет месеци, путеви нам се раздвајају. Није било лако донети одлуку, искључиво због чињенице да смо већ реализовали највећи део активности око новајлија и заказали почетак припрема. Обавио сам разговор са председником Дејаном Вуцељом, имао је разумевања и пожелео срећу у даљем раду – каже Саво Ковачевић.

На клупи је дебитовао почетком априла, када су плаво-бели били последњепласирани тим војвођанског ”Југа”. Под његовим вођством, уписали су седам победа, реми и пораз, чиме су упловили у луку спаса. Јесенас је подмлађени састав освојио 16 бодова, иако је према приказаним играма заслужио више.

-Било је стресно водити екипу у ситуацији када је сваки меч као бараж, али учинак је представљао сатисфакцију и акумулирао је потрошену енергију. Прошлу сезону смо окончали тако што смо се подигли из амбиса, а јесенас смо у ватру убацили младе снаге и играли боље него што показује број освојених бодова. Доћи ћу на први тренинг да се поздравим са играчима и пожелим им успеха у наставку првенства.

Одлазак на Детелинару, доживљава као шансу да настави надоградњу тренерског идентитета. Са Бранком Жигићем је четири године био саиграч у Пролетеру, одлично се познају и поново ће бити на истом задатку.

-Познати су ми високи циљеви у прволигашу. Бити део такве приче је привилегија, али истовремено и обавеза да се кроз посвећен однос према задацима оправда указано поверење. Трудићу се да стечено искуство и знање поделим са осталим члановима стручног штаба и играчима. Нећу занемарити ни Бачки Јарак, кад год ми слободно време дозволи долазићу на утакмице Младости и давати подршку – рекао је Саво Ковачевић.

М. Менићанин

ВУЦЕЉА: БРЗА РЕАКЦИЈА

Дејан Вуцеља, председник Младости, истиче да је сатисфакција за клуб, када играч или тренер направи искорак у виши ранг, али и да такав тренутак изискује брзу реакцију:

-Ковачевић је током минулих девет месеци у улози тренера давао максимум за Младост, такав је био и као играч, и врата су му увек отворена. Неопходна је брза реакција, сузили смо круг кандидата и очекујем да за дан или два решимо питање тренера.