Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНЦИ СТАРТОВАЛИ СА ПРИПРЕМАМА, КАДАР СЕ КОМПЛЕТИРА У ХОДУ

Завршен је одмор и за фудбалере Слоге из Темерина, на првом тренингу, било је 16 играча, уз неколико оправданих изостанака, па се комплетирање кадра тек очекује. Јeсењу етапу шесте сезоне на војвођанском ”Југу”, црвено-бели су окончали у златној средини. Биланс од седам победа, два ремија и шест пораза, уз гол-разлику 22:18, омогућио је освајање осме позиције и бодовну залиху, која би требало да представља гаранцију пролећа без турбуленција.

-Немамо притисак, покушаћемо да што пре теоретски осигурамо статус и да истовремено афирмишемо неког из плејаде младих за већу сцену. Имамо добру бодовну залиху, али нећемо дозволити опуштање. Са пар везаних успеха или неуспеха лако се мењају улоге на табели лиге са девет бивших српсколигаша – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Најбољи стрелац Бошко Паповић, са седам голова, и дефанзивац Филип Унгар, наставили су у Радничком из Нове Пазове, ривалу на пролећној премијери.

-Не јуримо висок пласман, у прилици смо да већи простор посветимо млађим снагама, којима смо дали приоритет и приликом креирања листе новајлија. Чим се заврши административни део посла, обајвићемо њихова имена. До тада, не бих ширио причу, поучен ранијим лошим искуствима – рекао је Јован Балабан.

Саиграче ће са капитенском траком предводити Роберт Пастор, стандардан на позицији левог бека.

-Пауза је брзо прошла, поново смо на окупу, иако тек треба да комплетирамо погон. Биће то тим са незнатним изменама у односу на јесењи део, а од плејаде младих у улози новајлија очекујем да донесу нову енергију. Најбитније је да нас мимоиђу повреде, са којима смо доста кубурили у досадашњем делу првенства – истиче Роберт Пастор.

Од играча који су изнели терет јесењих битака, стручни штаб рачуна на голмана Душана Војводића, Немању Томића, Зорана Јакшића, Мирослава Буквића, Стефана Бановића, Ненада Марјановића, Драгана Борића, Предрага Павина…

-Имамо меч више на домаћем терену, где нас је јесенас победио само Железничар из Инђије, искористивши наш слаб дан. Уводних пет кола биће тест вредности, с обзиром да ћемо одмерити снагу са високопласираним Словеном и Јединством, као и осетно појачанима, Слободом, Радничким (НП) и Дунавом. Припремићемо се се добро и потрудити да сваком будемо тврд орах – поручио је Роберт Пастор, капитен Слоге.

М. Менићанин

ПЕТ ТЕСТОВА

До пролећне премијере у Темерину, црвено-бели ће одиграти пет пријатељских утакмица, а због недостатка помоћног терена, сви мечеви биће у гостима. Прва провера је 4. фебруара, када је ривал Фрушкогорац из Сремске Каменице, док потом следе тестови против Младости (Турија), Војводине (БГ), ОФК Бечеја 1918 и ОФК Сирига у генералној проби 25. фебруара.