Време читања: 2 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА 

Фудбалери Војводине победили су екипу Локомотиве 1929 резултатом 2:0 у четвртој контролној утакмици на припремама у Белеку.

Стрелци за Војводину били су Антонијевић у 48. и Вукчевић у 72. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Антонијевић, Буснић, Јеличић, Букинац, Кокановић, Милетић, Кабић (од 46. Бјековић), Милошевић, Ковачев, Вукчевић. У 78. минуту у игру су ушли – Лазаревић, Ђорђевић, Витас, Траоре, Зукић, Милосављевић, Барај, Чумић, Малбашић.

Локомотива: Гај, Франка, Франко, Рапосо, Иванов, Милошев, Диас, Вутов, Катсаров, Митков, Ненов.

Иако је тренер Милан Раставац извео прилично подмлађен састав, екипа је показала тактичку зрелост и у првих 45 минута, „стара дама“ је била конкретнија екипа.

Већ у првом минуту Милошевић је проиграо Антонијевића између бека и штопера, али је његов центаршут изблокиран.

Милошевић је поново био у центру пажње, најпре у 13. минуту када га је Букинац пронашао после одличног соло продора, а овај петом са петерца гађао за мало поред стативе.

У 17. минуту Милошевић је поново био опасан, прихватио је лопту искоса са десне стране и снажно шутирао у први угао, на месту је био голман Гај.

Уследио је период без много шанси, Воша је држала ривала далеко од опасне зоне, а Царевић је имао посла само у једној ситуацији, када је лако зауставио ударац Миткова са дистанце.

У 48. минуту Воша је заслужено повела, после лепе акције, Вукчевић је са десне стране на другој стативи пронашао Антонијевића који се убацио из другог плана и волеј ударцем послао лопту под пречку.

Наставила је Воша да ствара шансе, убрзо је Милошевић и трећи пут опробао шут, украо је лопту пред голом и гађао први угао и погодио споњни део мреже. У 50. минуту Воша је лако могла до другог гола, Антонијевић се реванширао Вукчевићу сјајном асистенцијом, али је овај шутирао преко гола.

Локомотива је први пут припретила у 54. минуту, са неких 22, 23 метра, Милошев је шутирао поред стативе.

Након блаже иницијативе Локомотиве, Воша је у 72. минуту после контре дошла до другог поготка. Бјековић се одлично убацио по десној страни, изашао на голмана и пронашао Вукчевића, који је се десетак метара погодио празну мрежу за 2:0.

Воша је до краја одиграла веома добро и у фази дефанзиве и сачувала предност, те заслужено уписала други тријумф на припремама у Белеку.