Време читања: 3 минута

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА 

Фудбалери Војводине ремизирали суса руским Ахматом резултатом 1:1 у петој контролној утакмици на припремама у Белеку.

Једини погодак за Војводину постигао је Јеличић у 75. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Симић, Лазаревић (од 73. Н. Николић), Витас, Траоре, Ђорђевић, Зукић, Милосављевић, Кабић (од 46. Бјековић), Чумић, Барај, Малбашић.

Ахмат: Шелиа (од 46. Опарин), Шатара, Семенов, Утсиев, Богосавац, Олеников, Швец, Карин, Диванович, Агаларов (од 82. Алсалтанов), Иљин (од 30. Трошечкин).

За разлику од јучерашње утакмице против Локомотиве 1929, тренер Милан Раставац данас је извео другачију и искуснију поставу.

Иако Ахмат није створио много прилика, успео је да постигне једини погодак у првом полувремену, стрелац је био Шатара након корнера у 11. минуту.

Тимови су у почетку водили борбу на средини терена, без неких већих узбуђења пред головима до тог 11. минута када је Ахмат повео после корнера, Шатара је био на правом месту и главом погодио доњи леви угао Николе Симића. Војводина је прву праву шансу имала у 28. минуту када је Зукић повукао лопту са центра и потом правовремено упослио Кабића на десној страни, а овај је гађао први угао и погодио спољни део мреже.

Воша је и даље држала ривала далеко од гола, играла је високо на половини терена, а следећу шансу имала је у 37. минуту, када је након прекида са десне стране Траоре главом гађао преко пречке.

Најближа голу Војводина је била у 44. минуту, после уигране акције по левој страни, Ђорђевић је упутио одличан центаршут на петерац, Малбашић је главом гађао директно у голмана.

Ахмат је имао прву добру шансу у другом полувремену, у 53. минуту Агаларов је погодио стативу, од које се лопта одбила у руке Николе Симића.

На истеку часа игре, Урош Витас се покошкао са једним играчем Ахмата, а главни судија је одлучио да му покаже црвени картон. Ипак, Воша није остала и са играчем мање пошто је у договору између клубова, у случају искључења дозвољено да га замени други играч, а то је био Игор Јеличић.

У 69. минуту Ахмат је имао велику шансу, Иванович је остао сам на повратној и са неких 12 метара шутирао преко пречке. Воша је узвратила само минут касније, Зукић је лепо унео лопту у средину и са 18 метара левом ногом шутирао поред стативе.

У 72. минуту Војводина је имала најбољу шансу у наставку, Лазаревић се одлично убацио по десној страни, примио лопту и у трку претрчао чувара, а онда из тешке позиције искоса шутирао тик поред стативе.

Три минута касније, Војводина је потпуно заслужено изједначила. Чумић је извео корнер са леве стране и гађао скроз на другу стативу, одакле је Зукић главом вратио пред гол, а тамо је на правом месту био Јеличић за 1:1.

Након изједначења, Воша је убацила у вишу брзину и наставила да притиска ривала и ствара шансе. Већ у наредном нападу, Малбашић је вратио повратну до Бјековића који је пао у дуелу са својим чуваром, али је уместо пенала, судија свирао фаул у нападу.

Уследила је нова добра акција, повратна Бараја за Милосављевића чији је ударац са 18 метара изблокиран.

До краја није било промене резултата, па је Воша уписала и други реми на припремама у Белеку.

Воша ће до повартка у Нови Сад одиграти још једну контролну утакмицу у четвртак, а противник ће јој бити казахстански Шахтјор.