Време читања: 2 минута

ТСК ИЗ ТЕМЕРИНА СТАРТУЈЕ У ПОНЕДЕЉАК, ЦИЉ ВИШИ РАНГ

Од понедељка 30. јануара, у погону ће бити и ТСК из Темерина, лидер Прве новосадске лиге. На половини трке, црвено-бели имају четири бода више од најближег пратиоца и циљ да се пласирају међу војвођанске лигаше са ”Југа”. Нико од играча није тражио исписницу, док је прва ласта дефанзивац Владимир Остојић (Младост, Бачки Јарак).

-Нема потребе да гомиламо кадар. Летос је направљена добра селекција, када смо ангажовали десеторицу и покренули ствари у жељеном правцу. Седам мечева, током јесени, окончали смо без примљеног гола, али одлучили смо да појачамо конкуренцију међу дефанзивцима. Остојић живи у Темерину, може да одговори задацима у улози штопера и бека, а био је стандардан у Младости – каже тренер Михајло Козомора.

Темеринци су освојили 38 бодова, уз гол-разлику 45:13, а једини пораз уписали су у двобоју са Фрушкогорским партизаном, који је на свом терену остварио свих осам победа.

-Искуство ме учи да је пролећни део тежи, тако ће бити и у нашем случају, јер против лидера сви играју изнад максимума. Очекује нас захтеван распоред током уводних пет кола и ако то пребродимо на жељени начин, бићемо корак ближе циљу. Постоји могућност да нам се прикључе још двојица новајлија, чиме бисмо комплетирали кадар за пролећне битке – рекао је Михајло Козомора.

Током каријере, Владимир Остојић (26), већ је играо за ТСК, а још је бранио боје ЧСК Пиваре, Кабела и ОФК Бечеја 1918.

-У жељи да ускладим обавезе на радном месту и тренинге, спустио сам се ранг ниже. Борба за прво место је мотив сваком играчу да пружа максимум. Свестан сам изазова који нам предстоје у наставку сезоне и верујем да можемо остати на лидерској позицији до краја трке – истакао је Владимир Остојић.

М. Менићанин

СЕДАМ ТЕСТОВА

Црвени-бели ће до пролећне премијере у Сремској Каменици одиграти седам пријатељских мечева. Први тест је са новосадском Славијом (4. фебруар), а потом следе провере против Милетића, Младости (БЈ), Младости (Турија), Војводине (БГ), Палилулца и Бачке 1923 у генералној провери 5. марта.