Време читања: 2 минута

МИРОСЛАВ ГОРДАНИЋ ПОСЛЕ РАСТАНКА СА ДУНАВОМ ОДМАРА ОД ТРЕНЕРСКИХ ОБАВЕЗА

Учестале промене за кормилом клубова, минулих дана, као наговештај жеље да се у пролећном делу трке надокнади пропуштено, протичу без активне улоге Мирослава Горданића. По завршетку одисеје у Дунаву (Стари Бановци), почетком октобра, није се прихватао нових изазова, иако је имао понуда са више страна. Звали су га, углавном, војвођански лигаши, а истиче да се заситио борбе за опстанак.

-Прија ми одмор од тренерских обавеза, породица је сада на добитку. То не значи да сам фудбал скроз потиснуо из живота, али се, после одласка из Старих Бановаца, свео на посматрање мечева током викенда у улози непристрасног гледаоца. Ових дана сам имао више позива, углавном, то су били клубови који желе да ухвате сламку спаса. Мало сам се уморио од борбе за опстанак, па нисам желео по сваку цену да се упуштам у изазове – каже Мирослав Горданић.

Прошле сезоне, кормило Дунава, преузео је у паузи између две етапе, када је бивши српсколигаш, са шест бодова, био закуцан на зачељу војвођанског ”Југа”. Јесењи растанак, уследио је после две победе, четири ремија и два пораза. Рачунајући и пролећни део прошлог првенства, од укупно 11 победа, чак седам је његов тим извојевао идентичним резултатом (1:0). Тренерски идентитет, градио је још у Пролетеру, Кабелу, Црвеној звезди, Братству 1946, беочинском Цементу и РФК Новом Саду 1921.

-Тренерски позив је такав да је вртешка увек активна, а стрпљење је савезник у тренутној ситуацији. Уколико искрсне понуда која би се поклопила са личним амбицијама нећу оклевати. Пратим дешавања, не само на ”Југу”, већ и на српсколигашкој сцени, а јесенас сам гледао и неколико мечева Прве новосадске лиге.

Као тренеру са завидним стажом у клубовима са војвођанског ”Југа”, познати су му потенцијал и домети сваке екипе и појединца. Процењује да ће трка за српсколигашку визу бити занимљива до последњег кола.

-У односу на преостале две групе Војвођанске лиге, ”Југ” одскаче по квалитету. Више је клубова са озбиљним буџетима и одличном инфраструктуром. Хајдук је на челу колоне, Словен је, са три бода мање, освежење лиге, док трећепласирани Ердевичани дочекују оба ривала пред својим навијачима, где су уписали свих седам победа. Биће изненађења, Јединство је у серији од осам мечева без пораза, појачали су се Слобода и Железничар – рекао је Мирослав Горданић.