Време читања: < 1 минут

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Војводина (БГ) – Младост (Т) 1:1 (1:1)

Бечеј – Терен са вештачком подлогом. Гледалаца: 70. Судија: Горан Тешановић (Србобран). Стрелци: Ердељан (из пенала) у 10. за Војводину, Губаш у 24. за Младост.

ВОЈВОДИНА: Слијепчевић, Илић, Киш, Ковачевић, Ефендић, Ћирић, Проданов, Пеленгић, Ердељан, Јовић, В. Бошњак. Играли су још: Козарски, Живановић, В. Новаковић, Н. Новаковић, Михајловић, Сикимић, Дражић, Стефанов.

МЛАДОСТ: Миладинов, Јокић, Петровић, Шијачић, Курјачки, Н. Тешановић, Синиша Гашић, Д. Тешановић, Губаш, Васић, Савин. Играли су још: Срђан Гашић, Марковић, Дрљача, Икрашев, Д. Кисић, Н. Кисић.

На терену са вештачком подлогом у Бечеју, двобој војвођанских лигаша ”Севера”, окончан је ремијем, мада је изгледало да ће бити више голова, јер су се до 24. минута мреже затресле два пута.
Из корена промењени тим Војводине, у стартној постави, имао је седморицу новајлија. Приметна је била добра енергија код Градиштанаца, као наговештај да се може направити искорак ка опстанку. Илија Ердељан, високи нападач, супротно неписаном правилу да играч над којим је скривљен пенал не треба да га изводи, смирено је реализовао најстрожу казну – 1:0. Гости из Турије, брзо су узвратили, пошто је грешку штопера казнио Дамјан Губаш и поравнао резултат.
Без обзира на чињеницу да су обе екипе недавно почеле са припремама, евидентно је да има простора да се склопи жељени мозаик за пролећна искушења.
М. Менићанин