Време читања: < 1 минут

НА КРИЛИМА МЛАДОСТИ 

Прва седмица припремног периода, фудбалера Слоге из Темерина, протекла је по плану. Упркос неповољним временским условима, кроз рад у балону, стручни штаб је успео да реализује зацртано. Сходно опредељењу да се у пролећном делу трке на војвођанском ”Југу” форсирају младе снаге, ангажована су тројица играча, чија афирмација у перспективи, изискује стрпљење и пажљиво уклапање у мозаик.

-У овом тренутку имамо стрпљења за младе и добиће још већи простор него јесенас. Свесно смо ушли у процес подмлађивања, истовремено и растеретили буџет. Не би требало да буде стрепње око статуса, али бићемо обазриви. Ангажовали смо тројицу, трагамо још за крилним нападачем, чиме бисмо закључили списак – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Опрему су задужили: Филип Јованов (Индекс), Вук Вуковић (Младост) и Немања Марић (РФК Нови Сад 1921).

-Јованов је 2001. годиште, може да игра на више позиција. Марић је рођен 2004. године, конкурисаће за десног бека, док је Вуковић годину дана млађи. Не памтим да смо имали више бонуса у тиму, на крилима младости јуришаћемо на бодове. Чекамо да нам се прикључе Јован Јаковљевић и Зоран Јакшић, пропустили су уводну седмицу припрема.

Сидро су дигли: први стрелац Бошко Паповић и Филип Унгар (Раднички, Нова Пазова), Милутин Милетић (Дунав), а Филип Клаић (са слике) се вратио у Индекс. Не крију црвено-бели да им је жеља Бранко Караћ, момак из Темерина, јесенас стрелац 11 голова у дресу ОФК Сирига, али потенцијалну препреку представља околност да је у комшилуку тек шест месеци.

М. Менићанин