Време читања: 2 минута

МОЦАРТ БЕТ СУПЕР ЛИГА 

Фудбалери Војводине ремизирали су у гостима са Црвеном звездом резултатом 1:1 у 20. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије.

Једини погодак за Војводину постигао је Урош Кабић у 26. минуту.

Уочи почетка утакмице, као што је најављено, одата је почаст за Синишу Михајловића, члана друге шампионске генерације Војводине. Председник Војводине Драгољуб Збиљић поклонио је синовима Синише Михајловића урамљене дресове Војводине са именом легенде „старе даме“ и српског фудбала.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић, Родић (од 46. Азаров), Мијаиловић (од 62. Кангва), Kанга, Букари (62. Митровић), Иванић (од 88. Милуновић), Kатаи (од 82. Пруцев), Пешић.

Војводина: Царевић, Лазаревић, Витас (од 53. Јеличић), Траоре, Ђорђевић, Топић, Зукић (од 90. Милосавељвић), Kабић (од 74. Барај), Симић, Чумић (од 90. Милетић), Малбашић (од 74. Милошевић).

Црвена звезда је преузела иницијативу од почетка утакмице и играла на половини Војводине и прву шансу имала у деветом минуту када је Пешић остао сам на седам метара, али је недовољно снажно шутирао да би угрозио добро постављеног Царевића. Већ у 10. минуту Канга је у жељи да центрира уз помоћ ветра умало савладао Царевића, лопта је погодила пречку.

Уследило је још неколико опасних напада Звезде, шутирали су Иванић, па потом још два пута Букари, али ниједан ударац није ишао у оквир гола.

Војводина се ослободила притиска после уводних 20 минута и у 24. Чумић је са велике удаљености, са неких 35 метара извео слободњак, лопта је прохујала изнад пречке.

У 26. минуту, после лепе акције, Војводина је повела. Малбашић је увидео Кабића и вратио повратну на ивицу шеснаестерца, а овај левом ногом послао лопту под пречку за 0:1.

Звезда је узвратила само три минута касније, Канга је са своје половине послао дугу лопту, Катаи је побегао Витасу, примио лопту и увидео да је Царевић напустио гол линију и лоб ударцем изједначио на 1:1.

Након тога, у преосталих 15 минута првог полувремена није било већих узбуђења, па су тимови на паузу отишли резултатом 1:1.

Звезда је прва припретила на старту другог полувремена, у 50. минуту после повратне Пешића, Иванић је гађао преко гола. Након тога, тренер Војводине Милан Раставац био је приморан да направи прву промену, Јеличић је заменио повређеног Витаса.

Следећу прилику на истеку сата имао је домаћи тим, Канга је шутирао са дистанце, Царевић је одлично интервенисао.

Након тога, уследио је нешто мирнији период, Војводина се бранила и чекала шансу из контри и држала ривала даље од опасне зоне. Тако је било до 83. минута када је Кангва у жељи да центрира ставио на муке Царевића, пошто лопта ишла под пречку, али је голман Војводине избацио у корнер.

До краја није било промене резултата, Војводина је освојила бод и сада са 34 и даље заузима пето место на табели.