Време читања: 2 минута

ЧУДЕСНИ МАНОЈЛОВИЋ

Младост ГАТ – Јавор Матис 2:3 (1:2)

Нови Сад – Стадион „Карађорђе“. Гледалаца: 150. Судија: Дејан Трифковић (Београд). Стрелци: Максимовић (из пенала) у 17, Митуљикић у 82. за Младост ГАТ, Јанковић (аутогол) у 28. Кембел у 34. и Ратковић у 78. минуту за Јавор. Жути картони: Гал (Младост ГАТ), Гигић, Манојловић, Кембел (Јавор).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, Јанковић, Танасијевић (од 60. Марковић), Ћосић, Илић, Максимовић, Денић, Кристијан (од 80. Видаков), Арсић (од 60. Гал), Бабић (од 60. Митуљикић), Милић.

ЈАВОР: Манојловић, Обрадовић, Гојковић, Милошевић, Долмагић (од 73. Ратковић), Копитовић (од 29. Адамовић), Милетић, Гигић (од 73. Танко), Дукуре, Тојчић, Кембел.

Прво коло пролећне полусезоне и одма пораз за фудбалере Младости ГАТ. На ,,Карађорђу” виђена је отворена игра уз прегршт голова и шанси, на крају песму гостију.

Иако су рано стигли до предности, поготком Максимовића са 11 метара, после играња руком Обрадовића, противник је лако стварао шансе и постизао голове. Лоше исконтролисана акција по десној страни и повратна Долмагића, уз малу помоћ Гигића и Јанковићев аутогол, Ивањичанима су донели изједначење. За потпуни преокрет побринуо се Кембел заобишавши одбрану Младости и пласиравши лопту преко линије уз закаснелу реакцију Ђорђа Ћосића. Меч је могао да оде и на другу страну, јер је Арсић пре другог поготка Ивањичана, са 7-8 метара шутирао право у Манојловића.

Друго полувреме је донело бољу игру новосадског суперлигаша, али и даље транзиција је била је жуљ за ученике тренера Ристовског. На сву срећу други Кембелов погодак, на интервенцију ВАР-а био је поништен, па је и даље тињала нада за позитивним исходом. Бразилац, Кристијан промашио је зицер, а прославио се Манојловић бравуром. Недуго, затим нова шанса, чувар мреже Јавора био је на месту након ударца Митуљикића, док је Кристијан затресао спољни део мреже. Казна је стигла 12 минута пре истека регуларног тока, Лука Ратковић, Додићев џокер поклонио се у срцу шеснаестерца и трзајем главом матирао Милојевића. Није било предаје за црвено-беле, Гал је упослио Марковића чији шут погађа Митуљикића, мења правац и одседа у мрежи – 2:3.

На крају, реми је ипак био недостижан и гост је однео цео плен са стадиона ,,Карађорђе”.