Време читања: < 1 минут

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА 

Војводина – Јединство (Г) 5:0 (4:0)

Бечеј – Терен са вештачком подлогом. Гледалаца: 40. Судија: Веселин Ердељан (Бачко Градиште). Стрелци: Ердељан у 12, Бошњак у 27, Пеленгић у 30, Јовић у 33. и Савков у 62. минуту.

ВОЈВОДИНА: Слијепчевић, Илић, Киш, Дражић, Ефендић, Kовачевић, Проданов, Пеленгић, Ердељан, Јовић, Бошњак. Играли су још: Допуђ, Сикимић, В. Новаковић, Н. Новаковић, Радосављевић, Михајловић, Стефанов, Бубања, Савков.

ЈЕДИНСТВО: Козарски, Јокић, Зорић, Тепић, Малиновић, Димић, Јовановић, Ранков, Иконић, Зукић, Вечански. Играо је још: Радојевић.

У другој провери, војвођански лигаш са “Севера“, надиграо је подручног лигаша из Госпођинаца, док је Илија Ердељан наставио голгетерски низ. Високи нападач, погодио је мрежу и на претходном мечу против Младости из Турије (1:1), али за разлику од поготка из казненог ударца, овог пута приредио је слалом са центра, украшен прецизном завршницом.

Влада Бошњак, крилни нападач, задао је доста муке чуварима и после акције, чији иницијатор је био капитен Миодраг Пеленгић, дуплирао је вођство. Три минута касније, расположени Пеленгић је погодио за 3:0, из акције са потписом Ковачевића и Проданова, а до одласка на одмор рецку је уписао и Немања Јовић.

У наставку, тренер Ненад Рајић, шансу је дао још деветорици, а по јаком ветру за чисту позицију и неометан шут изборио се Давид Савков, скројивши коначан резултат.


ФОТО: Војводина