Време читања: < 1 минут

ТЕМЕРИНЦИ АНГАЖОВАЛИ ОДЛИЧНОГ ОФАНЗИВЦА

За пролећни јуриш ка војвођанском ”Југу”, амбициозни ТСК из Темерина, лидер Прве новосадске лиге, имаће још једног адута, јер се припремама прикључио Жарко Кобиљски (Слобода, Доњи Товарник). Рођен је 1994. године, а као играч офанзивног формата покрива више позиција у маневру. Током каријере, бранио је још боје Палића, темеринске Слоге, Радничког 1912, Слоге (Ердевик), Хајдука из Чуруга, Татре (Кисач), ОФК Бечеја 1918…
-Не сматрам да сам направио корак уназад, јер сам се спустио ранг ниже. Привукле су ме амбиције, па сам по страни остави понуде војвођанских лигаша. ТСК је годинама синоним одличне организације и има континуитет добрих резултата, али не успева да се пласира у виши ранг. Надам се да је дошао тренутак да се то промени – каже Жарко Кобиљски.
Почео је припреме са Бечејцима, одиграо пријатељски меч против Нафтагаса, па је у жељеном ритму. У свлачионици црвено-белих, уз добродошлицу, затекао је и двојицу некадашњих саиграча.
-Са Благојем Стјепановићем, био сам у Хајдуку из Чуруга. Био је то златни период клуба, крунисан историјским пласманом међу војвођанске лигаше, док сам са Николом Свитићем наступао за Татру. Позитивно сам се изненадио бројем играча на тренингу, 28 момака је у погону и то је доказ посвећености у реализацији циља – рекао је Жарко Кобиљски.
Одлични офанзивац, биће на располагању тренеру Михајлу Козомори за предстојећи пријатељски меч против Младости из Бачког Јарка.
М. Менићанин

КВАРТЕТ НОВАЈЛИЈА

Опрему су, поред Кобиљског, задужили: штопер Владимир Остојић (Младост, Бачки Јарак), голман Смиљан Зељко и бек Милан Будечевић (Петроварадин). Отишли су: голман Никола Перишић (Петроварадин) и Урош Богојевић (ОФК Сириг).