У суботу против Колубаре, Воша игра за Милоша!

Време читања: 2 минута

ВОЈВОДИНА

У 21. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у суботу од 16 часова на „Карађорђу“ дочекују екипу Колубаре, а овај меч имаће и хуманитарни карактер.

Осим што ће ова утакмица бити прилика да Војводина и њени навијачи одају последњу почаст прослављеном бившем репрезентативцу наше земље и члану друге шампионске генерације „старе даме“ Синиши Михајловићу, меч против Колубаре ће истовремено послужити да се прикупи што више средстава за лечење седмогодишњег Милоша Ћелапа из Новог Сада, који болује од леукемије.

С тим у вези, фудбалски клуб Војводина је одлучио да сав приход од продаје улазница за овај меч буде уплаћен за његово лечење, а на улазима на стадион ће бити постављене кутије у које ће сви посетиоци моћи да оставе добровољан прилог. У ову сврху ће такође бити уплаћен и новац зарађен од продаје дресова у којима су фудбалери Војводине наступили против Црвене звезде. Део дресова ће се у току ове недеље наћи на слободној аукцији, о чему ће клуб истовремено обавестити јавност, док ће део дресова откупити спонзори и пријатељи клуба и на тај начин такође помоћи Милошевом лечењу.

Милош Ћелап је у мају 2021. примљен у болницу у Новом Саду због повишене температуре, тромбоцитопеније и хепатоспленомегалије, када му је након извршене анализе коштане сржи упостављена дијагноза акуне лимфобластне леукемије. Након индукционе фазе лечења, родитељи су одлучили да лечење наставе у УДК Тиршова где је по завршетку лечења, након извршене пункције коштане сржи потврђена ремисија болести.

У марту 2022. започета је терапија одржавања, која је прекидана у неколико наврата због погоршања и у току које је откривен рецидив.

Наставак лечења планиран је у Италији, трансплантацијом коштане сржи.

Милош похађа први разред основне школе, потпуно је нормално психофизички развијено дете, интелигентно, радознало дете са развијеном емпатијом. Највише воли да се игра са другарима и да са сестрама проводи време на селу. Воли кошарку, воли да слаже лего коцке, да игра игрице на телефону и да гледа цртаће, а панде обожава.

Сви који желе да помогну, то такође могу учинити слањем СМС поруке 1420 на 3030 (донација од 200 динара) и уплатом на рачуне:

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001511379-80

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001512010-30

IBAN: RS35160600000151201030

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

ФК Војводина моли све људе добре воље да својим донацијама помогну Милошу да што пре оде на трансплантацију коштане сржи, да из ове борбе са опаком болешћу изађе као победник!

Средства су потребна за трошкове трансплантације коштане сржи у иностранству, путне трошкове и трошкове смештаја.

Време је кључно у овој борби! Помозимо Милошу да победи опаку болест!

Воша игра за Милоша!

Поделите са другима!

Go to Top