Време читања: < 1 минут

РФК НС-1921 

Париза, преко Загреба и Дубровника, па коначно до Међугорја, Новом Саду се прикључило можда и најзвучније појачање у овом прелазном року. Реч је о Фодéу Камари, двадесетчетворогодишњем левом беку пореклом из Гвинеје.

Једно поприлично звучно име на просторима Француске и Грчке, у Нови Сад стиже из ПАЕ Ханиа (Грчка). Прошавши омладинску школу француског друголигаша СЦ Бастиа, своју професионалну каријеру започиње управо у овом клубу. Наступао је још и за Ајачио (Француска), а потом одлази у Грчку где је протекле три и по године провео у Олимпијакосу и повремно као позамљени игач екипи ПАЕ Ханиа.

Синоћ у вечерњим сатима стигао је у хотел „Гранде Цаса“ где тренутно бораве жуто-плави и у пријатној атмосфери упознао се са стручним штабом и осталим играчима. Већ данас прикључио се и тренинзима.

– Веома сам задовољан што сам дошао у РФК Нови Сад, сви су ме пријатно дочекали. Момци су ме прихватили, већ сам се са некима упознао и почео сам да тренирам. Услови су одлични и радујем се почетку сезоне – рекао је Камара.

Фодé ће у нашој екипи појачати одбрамбену линију, а дрес „канаринаца“ задужио је до јула 2023. године.