Време читања: < 1 минут

КОНФЕРЕНЦИЈА КЛУБОВА СРПСКЕ ЛИГЕ ”ВОЈВОДИНА” У НОВОМ САДУ

Maње од месец дана, преостало је до старта пролећног дела првенства у лигама под окриљем ФСВ, а сходно устаљеној пракси одржавају се конференције клубова, као наговештај да ће ускоро бити прекинуто затишје у биткама за бодове.
Конференција клубова Српске лиге ”Војводина”, организована је у Новом Саду, уз присуство делегата 14 клубова. Изостали су представници јесењег првака Радничког 1912 и кулског Хајдука 1912. Поред председника конференције клубова, Игора Митровића (Омладинац), био је Роберт Киш Чепеги, комесар за суђење, а присутне је поздравио и Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, пожелевши клубовима пуно успеха у пролећној етапи.
На дневни ред, уврштене су четири тачке, па је следствено томе седница обележена начелом ефикасности. Једногласно су усвојени извештаји такмичарских органа за јесењи део сезоне, као и Одлука о утврђивању износа чланарине за програмске активности, при чему су сви клубови са територије савеза у обавези да прописани износ уплате најкасније до 24. фебруара.
Утврђен је и Календар такмичења за пролећни део првенства. Трка се наставља 4. марта и без ванредних кола биће завршена 11. јуна.
М. Менићанин

”СЕВЕР” У ВРБАСУ

Конференција клубова војвођанског ”Севера”, одржана је у Врбасу, а присуствовали су представници 10 клубова. Уз Зорана Дудварског (Младост, Турија), председника конференције, били су Иван Бошњак, комесар за такмичење, Срђан Завишин, комесар за суђење, и Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ. Извештаји такмичарских органа су усвојени једногласно.